Vad är en Megakyrka?

En Megakyrka är en kyrka med en församling på 2. 000 eller flera personer, med några megachurches med så många som 50. 000 congregants. Den Megakyrka rörelsen startade i USA på 1950-talet, och fortsätter att vara mycket stark i Nordamerika, även om det har spridit sig till vissa delar av Asien, framför allt Sydkorea. Dessa kyrkor är också känd som "sökare kyrkor," eftersom de tillgodoser i första hand nya kristna och arbetssökande, snarare än för kristna som redan deltar tjänster.

Utformningen av en Megakyrka handlar om mycket mer än bara kyrkan själv. Normalt är megachurches leds av en karismatisk präst, som tar hand om de flesta tjänster i kyrkan. Kyrkan ingår också en monumental stödpersonal för att hantera den dagliga driften av kyrkan, och det stöds också av en stor bas av volontärer och givare.

Många megachurches liknar snarare små byar, med ett brett utbud av bekvämligheter utöver den stora salen av dyrkan, som har plats för så många som 16. 000 personer för tjänster i vissa fall. En Megakyrka allmänhet också har gott om parkeringsplatser med skyttlar, idrottsföreningar, restauranger, bokhandlar, och en rad andra tjänster som erbjuds, gör att människor kan uträtta ärenden och samtidigt gå i kyrkan. Megachurches är också utformat som ett resmål för hela familjen, med en riktad ungdomsprogram designade för att underhålla unga kristna medan föräldrarna närvara strömlinjeformade tjänster till framför kyrkan området.

Många megachurches har mycket aktiv kontakt och gemenskap serviceprogram , i hopp om att nå ut till ännu fler potentiella konvertiter. Dessa program är ofta till stor del bemannas av frivilliga som bidrar till arbetet i kyrkan gratis som en del av sitt engagemang för service, och de varierar från utbildningsseminarier till donationer av arbetskraften för att bygga bostäder för de fattiga. Organisera allt detta kräver en spricka grupp av handläggare som är dedikerade, begåvad och mycket motiverade.

De flesta megachurches är utlöpare av den protestantiska kyrkan, och de anses vara i hög grad oberoende. Vissa har blivit så framgångsrika att de har lyckats etablera satellit platser, med huvudsaklig tjänst som strålade utanför anläggningen via satellit.

har The Megakyrka rörelsen blivit hårt kritiserad av människor som känner att det erbjuder en version av "kristendom ljus", samtidigt som de tillbedjare från mindre församlingar. Även anklagelser om kristendomens ljus kan säkert stå ut med den avslappnade predikningar och pop i stället för psalmer, gör megachurches allmänhet inte stjäla tillbedjare från andra kyrkor, på grund av fokuseringen på nyomvända. Dessutom anhängare megachurches hävdar, medan det kristna budskapet kan vara lättare än det är i vissa kyrkor, når också många fler människor, och om ett mål är konvertiter, megachurches sannerligen yeomanly plikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.