Vad är en Lesson Plan?

lektionsplaneringar är mycket organiserade riktlinjer som anger vilka ämnen som skall täckas, i vilken ordning informationen kommer att presenteras, och tidslinjen för leverans av varje avsnitt eller komponent i ämnet. Medan en lektion plan används ofta av företag utbildare som en del av nyanställd läggning eller fortsatt utbildning för redan anställda, är den enhet som vanligen förknippas med lärare. Idag är det inte ovanligt att skolan tjänstemän att utvärdera och godkänna lärarens lektionen planera i förväg. Den huvudsakliga funktion lektionen planera i ett grundläggande till gymnasium inställning är att lärare följer rätt läroplanen och att varje klass kommer att utsättas för uppgifterna på ett snabbt och effektivt sätt. När lektionen planen är förberedd på rätt sätt, ger också läraren möjlighet att planera utbildningsmoduler och strategier i förväg, så att materialet i fråga kommer att behandlas effektivt. I de flesta skolsystem, är det ansvar läraren att förbereda lektionen planera i enlighet med de riktlinjer och förordningar som skolsystemet. En grundläggande lektion Planen omfattar tre huvudsakliga divisioner. Den grundläggande element har att göra med det material som skall presenteras i klassrummen. Detta innebär att valet av material måste vara en del av den godkända läroplanen. Medan vissa system kan ge ytterligare medel skall ingå, det finns fortfarande kravet på att använda godkända medel.

Tillsammans med identifiering av läroplanen som kommer att användas, en lektion plan också organiserar materialet i en serie klassrummet sessioner som gör det möjligt för läraren att effektivt presentera ämnet inom angivna tidsperioden. Detta leder till den tredje delningen av lektionen plan, som har att göra med att definiera strategier som kommer att vara sysselsatta i varje inställning för att uppnå de mål för den klassen period. I allt större utsträckning lägger läraren lektionen planera för någon i samband med förvaltningen av skolan. Förvaltaren har till uppgift att ansvaret för att granska varje aspekt av lektionen planera och bekräfta att strukturen och innehållet i planen är förenlig med skolans normer. När lektionen godkände planen är läraren rätt att börja samla alla resurser som kommer att vara till hjälp vid genomförandet av bestämmelserna i planen.

Beroende på skolan behörighet får lektionsplan vara mycket detaljerade. Till exempel kan programmet identifiera varje punkt som skall täckas inom klassen session och tilldela en viss del av klassen tid att göra presentationen. Alla de enskilda punkterna presenteras i en viss ordning och skall vara avslutad senast i slutet av klassen sessionen. I andra länder, kommer läraren ändå förväntas att identifiera vad som kommer att behandlas under sessionen den dagen, men har viss flexibilitet när det gäller ordning för presentation och hur mycket tid att spendera på varje enskild punkt.

under bästa omständigheter, gör en lektion plan det möjligt att presentera studenter med all relevant information om ämnet. Det finns dock kritiker av lektionen planen, konstaterar att om planen är så detaljerad att den inte lämnar något utrymme för kreativitet, kan processen vara mer av ett hinder för inlärningsprocessen än en hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.