Vad är en Katana Sword?

En katana svärd är en särskild typ av japanska svärd, med en lätt böjd blad som är mer än 23,5 inches (60 cm). Det händer att begreppet Katana svärd också användas för att beteckna varje japanska svärd, men det är inte korrekt, eftersom det finns ett antal olika japanska svärd, inklusive Wakizashi, tanto, tachi, ninjato, kodachi eller chokuto.

tänkt att hållas i två händer, en katana svärd har ett blad med en enda, extremt skarp, kant. Katana svärd är nära förknippade med samurajer i Japan, och de började produceras under den feodala perioden runt den 15: e århundradet. Katana svärd har blivit mycket populär i högkulturen, både i väst och öst, och framhävs starkt i film, litteratur och videospel.

Katana svärd liknar några andra typer av japanska svärd, inklusive chisakatana, som huvudsakligen är en förkortad version av Katana svärd, det chokuto, som är som en rak Katana, den dotanuki, som är tjockare än de flesta Katanas, en o-katana, vilket är en mycket lång katana, och en uchigatana, som är en av föregångarna till den moderna Katana svärd. The Shin gunto är en specialiserad form av katana svärd, som medlemmar av den japanska armén under kriget från början av 1930-talet fram till slutet av andra världskriget.

Katana svärd utvecklats kamp utvecklas i Japan, och hastigheten bråk blev mycket snabbare. I själva verket var en av de viktigaste nyheterna i Katana svärd dess förmåga att vara utnyttjad och klippa omedelbart, genom att bladet uppåt som det var slitna. Detta öppnade upp för ett sår som tillfogas omedelbart i strid. I själva verket en hel stil av konflikter, Iaido, har utvecklats utifrån detta. I Iaido, ligger tonvikten på en kontrollerad ritning av bladet, en klippa, avlägsnande av blod, och resheathing av svärdet. Iaido har utvecklats till en otroligt invecklad form, görs oftast på en egen genom en rad komplexa kata, och på grund av dess rituella skönhet och centeredness det ibland kallas flyttar Zen. Att skapa en katana svärd är en otrolig konst, och en hel del mytologi och lokala historier har vuxit upp runt den. Traditionella katana är mycket svåra att få tag i, och även de förfalskade under andra världskriget är oerhört värdefulla. Ett litet antal licensierade weaponsmiths finns fortfarande i Japan, smide Katana i den traditionella, arbetsintensiva stil. Katana från dessa smeder kallas shinsakuto, och hitta en kan vara mycket svårt. Många av lägre kvalitet reproduktioner finns, emellertid, allt från billiga $ 20 US-dollar (USD) katana, till high-end kolstål katana som kan kosta upp till $ 10,000 USD.

Även mycket dyra och kräver en hög grad av kompetens, skapa en traditionell katana svärd är inte riktigt lika intensiv tid som populärkulturen har ibland gjort det sig vara. En skicklig smed kan ge ett blad i en dag, eller högst ett par dagar. Katana är en av en handfull traditionella svärd som viks stålet tillbaka till sig själv flera gånger, minska svaga punkter, öka de sammanlagda styrkan, förbättra kvaliteten på stålet genom att bränna bort brister och lägga ett korn till svärdet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.