Vad är en Generic Brand?

Ett generiskt varumärke är en produkt som inte marknadsförs och säljs under någon typ av namn märke. Termen myntades först fastställa vilka projekt som säljs i livsmedelsbutiker under den senare delen av 1970-talet. Sedan dess har beteckningen av generiska varumärken kommit att omfatta alla märken som säljs enbart under en viss återförsäljare namn, och inkluderar receptbelagda läkemedel samt varor stormarknad. I vissa fall är ett generiskt varumärke säljs till ett mycket lägre pris än någon märkesprodukt. Den första generiska produkter som utvecklats under 1970-talet normalt lekte förpackning som var fria från alla typer av paketets namn eller design. Istället förpackningen var en enkel vit kropp med svarta bokstäver att identifiera innehållet i paketet. Dessa generiska märkesprodukter infördes i delar av Europa, Storbritannien och USA och snabbt uppmärksammats av konsumenter som letar efter sätt att spara på livsmedel och andra hushållsartiklar konsumentprodukter. En av de viktigaste fördelarna med generiska märkesvaror kostade. För tillverkarna var de besparingar i förpackningar ofta betydande, så att de kan fortsätta att generera vinst från försäljningen av produkterna. Konsumenterna gynnades av låga pris per enhet, som ibland drastiskt lägre än ens den billigaste av namn varumärken.

Även generiska branding ursprungligen inriktats på sådana häftklamrar som konserver, kakmix och fruktjuicer, driftiga entreprenörer snabbt utökat sortimentet med husgeråd som Diskmedlet, tvättmedel, och golvrengöring produkter. På höjden av no-name eller generiskt varumärke modefluga, det fanns även några återförsäljare som säljer generiska öl.

Så småningom kom begreppet generiska branding att omfatta införandet av egna märken. Medan många butiker som mindre kända signatur märken som bara finns i utvalda butikskedjor, fick idén om att namnet på återförsäljaren om paketet till ett nytt sätt att marknadsföra en generisk märkesvara. Även förpackningen fortfarande tenderade att vara mycket enkel till utseendet, namnet på butikskedjan som säljer produkten nu var väl synlig. Under denna fas gick frysta grönsaker och frukter leden av generiska märkesvaror som säljs i livsmedelsbutiker över hela världen.

Med tiden har idén om ett generiskt varumärke också blivit populärt med utvecklingen av en rad av receptbelagda läkemedel. Den generiska läkemedel består av samma ingredienser som namn varumärke medicinering, men säljs till ett betydligt lägre pris. Bjudet att vara lika effektiv som någon name brand medicin, är generiska läkemedel som nu finns på de flesta stora drugstore kedjor samt lokalt ägda apotek. I vissa fall kräver sjukförsäkringen att om ett generiskt varumärke läkemedel finns tillgängligt, kommer läkemedlet täckning bara tillämpas på den generiska produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.