Vad är en GUNGBRÄDA vackla?

En GUNGBRÄDA vackla är en lång planka eller plattform som är upphängd i en stödpunkt. När vikter placeras i vardera änden av GUNGBRÄDA vackla kan planka bli balanserad, i vilket fall kommer att övergå till ett horisontellt läge, eller det kan bli obalanserad, med en sida av GUNGBRÄDA vackla är lägre än den andra. Genom att justera nivå och placering av vikter, olika nivåer av balans och obalans kan uppnås.

Inom fysiken klasser, det GUNGBRÄDA vackla används ofta för att illustrera grundläggande principer, med eleverna utforskar de olika konfigurationer som kan orsak positionen för en GUNGBRÄDA vackla till förändring. Problem med en obalanserad ombord monterad på en stödpunkt som ofta dyker upp på undersökningar, samt kräver eleverna att ställa sina kunskaper till användning. De styrande principer som avgör hur en GUNGBRÄDA vackla flyttar också kan användas för vikter och mått. Det GUNGBRÄDA vackla också visas som ett verktyg för extern spela. Många lekplatser för små barn med en GUNGBRÄDA vackla, också känd som en gungbräda eller luta ombord. Spelar på den obalanserade plattformen kan helt enkelt vara roligt för barnen, men det kan också användas som ett pedagogiskt verktyg, om föräldrarna visar sina barn hur förändringar i konfigurationen kan ändra nivån på balans. Skickliga användare kan även hålla en GUNGBRÄDA vackla i ständig rörelse genom att flytta sin vikt, vilket främjar samarbetet spelar bland barn.

Även om en lekplats GUNGBRÄDA vackla kan vara en bra och lärorik erfarenhet samt en källa till nöje, det kan också vara potentiellt farlig. Plötsliga förändringar av vikt kan orsaka att enheten blivit så obalanserad att ett barn kan ramla, skadelidande som kan variera från en sårad stolthet för hjärnskakning. Av denna anledning är mjuka material som ofta placeras under en gungbräda, så att barn inte löper risken för benbrott om de faller bort, och barn varnas för att vara försiktiga när de använder enheten, för att undvika att skada sina lekkamrater.

Tillverkare av lekredskap producera en rad GUNGBRÄDA totters som är färdiga för montering, även om en del människor föredrar att göra sina egna, eller att improvisera en GUNGBRÄDA vackla med material till hands. I ett klassrum miljö, vilket gör en gungbräda kan bli ett lärorikt projekt, samtidigt som folk leker i trädgården eller på stranden kan vara bra att snabbt kunna sammanställa en GUNGBRÄDA vackla för akrobatik och allmänt kul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.