Vad är en Charity Shop?

En välgörenhet butik är en inrättning som säljer varor för att samla in pengar till välgörenhet. Några exempel på organisationer som använder välgörenhetsbutiker för fundraising omfatta Frälsningsarmén, Oxfam och goodwill. Välgörenhetsbutiker kan arbeta på flera olika sätt, alltifrån butiker som säljer helt nya varor till butiker som säljer varor som skänkts av allmänheten. Ofta är en välgörenhetsorganisation butik ett utmärkt ställe att få en bra affär samtidigt som man gynnar en välgörande orsak.

historia välgörenhetsbutiker tycks datum till krig Storbritannien, när flera organisationer börjat sälja begagnade varor att öka välgörenhet fonder. I en klassisk välgörenhet affär, säljer allmänheten donera saker de inte längre vill ha, och butiken dem. Eftersom varorna är fria, kan de säljas till mycket låg kostnad, tilltalande för medborgarna och säkerställa en snabb omsättning. Nya varor kan också säljas till en välgörenhetsorganisation affär, eller en blandning av gammalt och nytt kan vara på displayen.

Även om en del medlemmar av allmänheten butiker se kärleken som en utmärkt plats att överge oönskade saker, välgörenhetsbutiker faktiskt är mycket kräsna med vad de kommer att ta. Donationer är noggrant sorterade efter människor som har erfarenhet av välgörenhet butiken marknaden att avgöra vad som kommer att sälja och vad som inte. Osäljbara varor kan säljas vidare till RAG företag, samlare skräp, och andra personer och objekt utan värde kommer att slängas i en deponi. I vissa regioner kan en välgörenhetsorganisation butik specialiserade på high-end produkter, såsom designer mode och elektronik hög kvalitet. Denna typ av välgörenhet butik har oftast högre priser, och en mycket hög standard för de varor man kommer att acceptera. Övriga butiker tillhandahålla ett utbud av varor till olika priser. Fynda gör ofta en punkt av besökande välgörenhetsbutiker regelbundet för att leta efter bra affärer, och välgörenhetsbutiker också ibland besöks av personer som har för avsikt att sälja varan med vinst, såsom sällsynt bok specialister och kläder återförsäljare.

I vissa regioner, är en donation till en välgörenhetsorganisation shop skattemässigt avdragsgill, med skattemyndigheterna acceptera värdet av det tillförda varor som avdrag. För att få ett avdrag ska givarna måste välja en butik som drivs av en välgörenhetsorganisation som erkänns av regeringen, och ett kvitto på varorna måste också erhållas. Vissa affärer kjol mot lagen genom att ge människor med tomma intäkter som de kan fylla i på egen hand, men konsumenterna måste vara medvetna om att ovanligt stora donationer kan granskas, så det är bättre att förklara det verkliga marknadsvärdet av det tillförda varor, snarare än överdriver storleken på donationen i skattehänseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.