Vad är en Bug Out Bag?

Survival experter menar människor som fångats i naturkatastrofer och andra krissituationer bör vara beredd att vänta upp till 72 timmar för att få hjälp att komma fram. För att lyckas med detta konststycke, ett antal personer hålla en nödsituation kit fylld med förnödenheter på en säker plats. Denna 72 timmars survival kit är också känd som en Bug Out bag , eventuellt med hänvisning till militär slang för en påtvingad utrymning. En bugg ut väskan inte får en väska alls, utan mer en kombination av ryggsäckar, containrar vatten och camping leveranser.

En välutrustad Bug Out påse bör innehålla enheter som har konstruerats för personlig komfort och överlevnad efter en katastrof eller strömavbrott. Man bör utgå från att vattenförsörjningen är förorenat, kommer elkraft inte återställas och räddningsarbetarna inte kommer att anlända under minst tre dagar. Denna mentalitet bör bidra till att skapa en användbar lista över materiel för att hålla i handen i en bugg ut väska. Det finns också förteckningar över kritiska objekt som finns tillgängliga online eller i litteratur av professionella överlevnad experter.

I huvudsak ett fel ute påse bör innehålla sådana kritiska punkter receptbelagda läkemedel, första förbandslåda, personliga hygienartiklar, sängkläder, kläder, eld att göra, mat, renat vattenförsörjning, tält och egen strömförsörjning ljuskällor. Detta bör ge tillräckligt stöd för den genomsnittliga familjen tills räddningspersonal anländer eller ett säkert skydd kan lokaliseras. Övriga poster som ska ingå i en bugg ut nätkasse får en egen strömförsörjning radio, elektroniska kopior av viktiga papper, personlig trygghet, sol filtar, påsar sopor, kartor och en utgiven Survival Guide.

Leveranser till en felrapport ut påse kan vanligtvis hittas i varuhus, men specialiserade utomhus butiker kan erbjuda kit nödsituation överlevnad innehåller bärbara redskap och vatten reningssystem. En bugg ut påsen kan konstrueras från en ryggsäck eller en stor väska, eller en samling av mindre påsar surrade tillsammans på en överdimensionerad ryggsäck ram. Undvika att köpa livsmedel med kort hållbarhet bor dock, och se till att ersätta föråldrade mediciner eller konserver mat regelbundet.

Även människor som drar nytta av tidiga varningar och evakuera ett officiellt skydd före katastrofen kan finna sig kort på väsentligheter. En bugg ut påse tillåter familjer att fly en naturkatastrof snabbt utan att ge avkall på grundläggande behov såsom rent vatten, kläder och mat. En bugg ut påsen kan också vara användbart för akuta resor till sjukhuset eller perioder då ett hem kan göras obeboeliga för en kort tid, t. ex. en gasning eller nytta cut-off.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.