Vad är en Brown studie?

Uttrycket "brun studien" är en fjortonde århundradet brittisk term som började mening en mörk melankolisk stämning, men senare kom att betyda ett tillstånd att tänka djupt om något. Innan de två orden någonsin vanligen används tillsammans i språk, brunt användes för att beskriva något mörkt och nykter och samtidigt vara i en studie innebar dagdrömmer. Det säger brun studien är föråldrad, vilket normalt inte används alls, i dagens språk. När termen "brynt off" är relaterad till brun studera och används ofta i Storbritannien idag. Liksom brun studie, brynt off också för att vara mer förknippas med sorg eller depression i sin tidigare användning, men då innebörden ändrats. Idag ska brynt bort innebär att vara irriterad eller trött på någon eller något. Till exempel, brynt off kan användas för att beskriva den attityd demonstranter eller arbetstagare i strejk.

Brown studien används i 19th Century British litteratur ganska ofta. Till exempel är Grace S. Richmond bok Brown studie , som publicerades 1919, även ett kapitel med titeln "Brown's Brown Study. "Hennes karaktär heter Donald Brown och kapitlet efter" Brown's Brown Study "är" Brown's New World. "Donald Brown inser, som ett resultat av hans bruna studie, att han inte har råd att slösa en enda av hans" happy hour "oroande eftersom han inte hade så många timmar i sitt liv att vara lycklig för avfall. Richmond användning av brunt studie ligger närmare det ursprungliga innebörd som olycka nämns i förhållande till den och inte bara djupa tankar.

Contrastingly använder Arthur Conan Doyle i Adventure av pappkartong publicerade 1893 den senare innebörden av brunt studie trots att boken gavs ut långt innan Richmond's. Till exempel, säger Watson läsaren "lutar sig tillbaka i min stol, föll jag i en brun studie. " Holmes visar att Watson han kunde berätta vad Watsons "tankegång" hade. Holmes överraskningar Watson genom korrekt gissar att Watsons "Reverie" hade om att placera en bild på en vägg. Doyle användning av brunt studie som tänkande ligger i linje med den senare innebörden av att vara i en brun studie som i djupa tankar, men han använder också gamla idén om ordet studie betydelsen dagdrömmer genom att ringa Holmes Watson brun studera en "drömmeri. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.