Vad är en Barn Raising?

Ett barn upp är en gemenskap händelse där alla medlemmar i en gemenskap som samarbetar för att bygga en lada eller en annan struktur, t. ex. en villa eller kyrka. Barn raisings var en integrerad del av livet i kolonial Amerika, en väl organiserad lada åtgärder skulle ta mindre än en dag att dra av material som behövs samman till en igenkännbar lada, men strukturen kan behöva viss efterbehandling senare. Genom att samarbeta om projekt som dessa, se samhällen som de växte och blev stark.

Begreppet ladan höjning har i stort sett försvunnit ur det moderna samhället, även om det Amish community ladan höja lever och mår bra. Denna förändring beror delvis på förändringar i sättet att byggnader är konstruerade och tillverkade, men det har också att göra med en växande känsla av isolering hos många amerikaner. Många moderna amerikanska samhällen saknar nära sammanlänkade kooperativet etik som krävs för en lyckad lada upp, mycket på klaga på vissa kritiker av det amerikanska samhället. I en traditionell lada upp, alla medlemmar i samhället förväntades att samarbeta, under förutsättning att den tjänst skulle återlämnas. Arbetsföra män skulle arbeta på det faktiska byggandet av ladugården, medan kvinnor och barn kan bidra till att förbereda mat åt arbetarna, distribuera drycker, och att driva olika verktygen kring arbetsplatsen. Normalt ladan öka besättningen skulle ram ladan, tak den och bifoga den med ytterväggar, lämnar slutbehandlingen av inredning till enskilda lantbrukare.

För människor i stadsområden, vikten av ladan kanske inte helt klarlagda. För homesteaders är ladan den viktigaste strukturen, en plats att lagra mat för djur och skapa skydd för kor, hästar och andra djur på gården. Många homesteaders byggt lador före allt annat, som en gård kan inte överleva utan en lada, och lador var ofta dyrt att bygga på grund av sin storlek, vilket gör gemenskapssamarbetet mycket uppskattad.

Klassiskt, de människor som på logen kommer att tillhöra göra en del förberedelser arbete innan en lada höja. De ordning alla nödvändiga verktyg och förnödenheter, förutsatt att besättningen kommer att föra personliga verktyg som hammare. De för också i behov skräp, klippa det till storlek och utformning grundläggande planer för barn. Källaren och fonden kan som första, eller lämnas på morgonen på logen medvetenhet, och det är inte ovanligt att några yrkesverksamma att anlitas för att säkerställa att det fungerar väl.

För några amerikaner, logen höjning är en ikon begrepp. Tanken på att arbeta tillsammans som en gemenskap för att bygga en lada kan blekna, men vissa samhällen kan fortfarande gå samman för att uppnå gemensamma mål som att stödja deras skolor och kyrkor, eller att hjälpa utsatta människor i samhället. Organisationer som Habitat for Humanity fortsätta även om traditionen av ladan medvetenhet, samla frivilliga besättningar att bygga bostäder för behövande.

Barn upp är också vanlig i den gröna byggnaden rörelsen, där människor träffas för att bygga hus av miljövänliga material som halm balar eller COB. Många deltagare visa byggnaden erfarenhet som en möjlighet till lärande, så att de kan tillgodogöra sig de kunskaper som behövs för att bygga egna hem i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.