Vad är White Privilege?

White privilegium är en term som används för att beskriva vissa oavsiktliga förmåner ges till personer med kaukasiskt ursprung. Det skiljer sig från rasism i egenskap av mottagare och även läkare kan vara ovetande om att de är en ras-baserat system för beslut. Experter är oeniga förekomst och utbredning av vita privilegier i det moderna samhället, en del tror att det är ett allvarligt problem med föga hopp om lösningar, medan andra anser att det är en krympande begrepp i den moderna världen. är begreppet vita privilegium och inte enbart avgörs av om du tror på överlägsenhet en ras eller inte. Det är ett generationsskifte problem i USA spåra tillbaka till de tidigaste dagar i kolonierna, med europeisk samverkan med Native American, Centralamerika och afrikanska populationer. Århundraden av lagar som uppenbarligen företrädesrätt mot vita människor har gjort familjens förmögenhet i vita familjer att vara mer lättskött och gick ner. Några familjer i Amerika fortfarande behålla makt och pengar från den tiden, vilket ger dem en naturlig fördel särskilt i välstånd.

Några studier i det 21-talet har visat att vita-föredrog att anställa och praxis bostäder är fortfarande inofficiellt i kraft, även för sökande med samma bakgrund. Trots en tydlig förskjutning mot jämställdhet i rasistiska politiken sedan slutet 20th century, vissa studier visar att vita människor är fortfarande långt större chans att få bättre positioner och mer utbud av arbetstillfällen än icke-vita, i synnerhet afrikanska amerikaner. Vissa experter menar att detta kan bero på ras och ålder makeup av bolagets ledning, en äldre, ofta mindre jämställda rättigheter sinnad generation fortfarande ansvarar för de flesta företag.

Många experter som hävdar att vita privilegium är ett utbrett problem peka på allmän utbildning som en viktig faktor i systemet fortsätter. Barn i klassrummen är ofta indelade efter förmåga, och vita barn i allmänhet är bättre förberedda för skolan på grund av tidig utbildningsmöjligheter, de är ofta segregerade från minoritetsgrupper barn och ställdes över dem i spelstyrka. Medan dividera utbildningsnivåer kan inte riktigt vara rasistiskt, det ofta kan bryta ner klassrum övrigt av ras. Vissa menar också att det är orättvist att lära standard engelska som rätt form av språkinlärning, eftersom den inte tar dialekter eller kulturella skillnader i inlärningsstilar beaktas. En högljudd minoritet hävdar att många gör alltför stor för en del om vit privilegium. De är snabba att peka ut de hundratals stipendier och program tillgängliga för minoriteters barn och studenter ålder som bestäms av ras, och inte tillgängliga för vita studenter. Många påpekar också att yttrandefriheten begränsas av rädsla att framstå som rasistiska, i normala samhället, vissa ord vara otroligt rasistiskt när sägs av en vit person, även om standarden inte gäller lika för alla raser. Det finns förvisso exempel på vita människor som drabbats av ras relationer, men vissa människor tror att rasism mot vita eller anti-vit privilegium och inte bör talas om, eller räknas som rasism.

Målet mest progressiva rasrelationer är att komma bortom termer som vita privilegium, inte genom att strunta statistik om ras-relaterade frågor, men genom att lösa dem. Studier visar att vit privilegium är fortfarande ett klart problem i många områden, och då särskilt inom det amerikanska rättsväsendet och system ekonomi. Men med den första generation som föddes efter medborgarrättsrörelsen når 40-årsåldern och kom till makten, ser det gott hopp om att effekterna av rasism och privilegium kommer att fortsätta att minska vartefter tiden går framåt. Ras relationer är inte en oflyttbara linje av ojämlikhet och de förändringar som redan har gjorts, som amerikansk senator Barack Obama sade i 2008 ", ger oss hopp-fräckheten att hoppas-för vad vi kan och måste uppnå i morgon. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.