Vad är Virgin Galactic?

Virgin Galactic är ett av världens första företag rymdturismen, som grundades av Sir Richard Branson som en del av den världsomspännande Virgin Group. Man planerar att bygga världens första kommersiella Spaceport, Spaceport America, (tidigare Southwest Regional Spaceport) i Upham, New Mexico, en obebodd, personbolag stad nära staden Las Cruces.

Grundande och fortsatt utveckling av Virgin Galactic är en vaken dröm för rymden entusiaster, som visste att denna dag skulle komma. Flygningen fordon för Virgin Galactic kommer att bygga bort den framgångsrika SpaceShipOne design, som vann Ansari X-Prize för rymdturismen 2004. SpaceShipTwo, eller Virgin SpaceShip (VSS) som det kommer att kallas, är planerad att börja ge kommersiella flygningar i början 202C för kostnaderna för $ 190. 000 US dollar (USD) per flygning. De flygningar som Virgin Galactic kommer att inledningsvis erbjuder kommer att vara sant rymdfärder, i den meningen att de kommer att vara på en höjd av ca 108 km (67 miles), strax ovanför Karmanlinjen som skiljer jorden från rymden. Dessa är emellertid bara suborbitala flyg-det vill säga de skrapa i kanten av området utan att faktiskt få till en stabil bana och vistas där. För tidigt Virgin Galactic flygningar, kommer farkosten att resa omkring Mach 3, inte tillräckligt för att nå omloppsbana, och kommer att tillbringa ca 6 minuter i rymden väl, där passagerarna kommer att vara tyngdlös. Även i rymden, kommer de ha rätt att SPÄNNA bilbälte och sväva runt i stugan, som kommer att utrustas med många fönster för att observera ytan.

För att hedra Star Trek kommer de två första Virgin rymdskepp namnges Enterprise och Voyager , respectively. Kontraktet Virgin Galactic har med skaparna av den första privatägda byggs rymdskepp, SpaceShipOne, arrangerar för byggande av 5 rymdskepp totalt.

SpaceShipOne byggdes av Burt Rutan sällskap, Scaled Composites, som finansieras av Microsoft-miljardären Paul Allen. De två bildade ett bolag, Mojave Aerospace Ventures, att ta itu med kommersiella Spinoffs från projektet. Detta är företaget samarbetar med Virgin Galactic att skapa kommersiella rymdfärder för allmänheten för första gången någonsin. För 21 miljoner dollar, hyrda Virgin Galactic de immateriella rättigheter från Mojave Aerospace.

Folk har redan börjat registrera dig för fläckar på första rymdfärder. Celebrity registreringar omfatta William Shatner och Sigourney Weaver, som båda huvudrollen i episka science fiction som äger rum i yttre rymden. Stephen Hawking, som ibland kallas världens största fysiker sedan Albert Einstein, har också anmält sig för att ta en Virgin Galactic flygning. Hans arvode försvinner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.