Vad är Victoria Cross?

Victoria Cross är Storbritanniens högsta militära ära. Det kan ges till någon medlem av militären, oavsett rang, och på civila som arbetar under militärt befäl. Denna ära erbjuds personer som har visat stor tapperhet i ansiktet på fienden, och av tradition, det delas ut av sammanträdet brittiska monarken vid en ceremoni i London. Ta emot en Victoria Cross, även känd som VC, är en stor ära, och dessa medaljer är mycket uppskattad.

utvecklades här medaljen år 1856, och ursprungligen tilldelas personer som tjänat i Krimkriget. Queen Victoria ville ha möjlighet att tilldela en medalj som inte gör åtskillnad på grund av rang, ge alla soldater lika möjlighet att vinna stora ära då de kämpade för Storbritannien. Av tradition är Victoria Cross tänkt att kasta från metall kanoner som beslagtogs under belägringen av Sevastopol. Analys av talrika VC medaljer har kallat denna tradition i fråga, eftersom en del äldre medaljer verkar vara gjort av metall av kinesiskt ursprung, snarare än den ursprungliga kanoner som lagras under bevakning så att de kan tas ut när en ny Victoria Cross är tilldelats.

Sedan 1856 har medaljerna har tillverkats av Hancocks of London, ett smycke bolag som innehar många kungliga teckningsoptioner. Medaljen har formen av en Mantuanskt kors, ett kors med armar som breddar på kanterna och smala i mitten och har en inskription som lyder "för tapperhet. " Krona och lejon enheten är centrerad i mitten på korset . Förutom att ta emot medaljen, personer som erhåller Victoria Cross har också rätt till en livränta. Beloppet av den livränta varierar med regeringen att bestämma hur mycket som ska beviljas. Vissa mottagare av Victoria Cross har ägnat sina medaljer till museer och regelbundet, kommer en medalj på marknaden, vanligtvis från överlevande från en mottagare som har dött. Eftersom Victoria Cross är sällsynt, med mindre än 2000 tilldelas från och med 2008, hämtar medaljen ett högt pris när den säljs på auktion till samlare.

sedan 1920 och förlorar Victoria korset har inte varit tillåtet. King George V förordas för denna ändring och hävdade att även andra militära dekorationer och privilegier kan avlägsnas från människor, borde Victoria Cross aldrig tas bort, även om det innebar att en mördare skulle ha den till galgen. Flera mottagare har berövats sina Victoria Crosses innan denna ändring, och deras medaljer återställdes retroaktivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.