Vad är Urban Grönyteaggregat?

Urban foraging är en aktivitet där människor försöker skörda nyttiga saker från stadsmiljön. Människor kan samla saker som ätbara örter, kasserade möbler och datorutrustning i samband med en urban födosök expedition, och vissa människor är framgångsrika nog att deras levnadskostnader är ganska låga eller de till och med tjäna pengar på urbana födosök. Denna verksamhet är speciellt populär bland låginkomst-personer, människor som försöker leva en livsstil med låg miljöpåverkan, och urbana ungdomar. finns ett antal eufemismer som används för att hänvisa till olika städer födosök verksamhet, inklusive trash plocka, container dykning, sophantering, bärgning, minska genomsökning, och plocka skräp. Skräp och annat kastas posterna ofta är en huvudkälla för varor för städernas foragers, men städerna födosök kan också dra nytta av fritt tillgängliga offentliga medel, t. ex. växter som finns i offentliga parker, ägg från sjöfågel och broschyrer från serviceföretag som tillhandahåller varor till hemlösa och låga inkomster individer.

Mat är ofta en viktig källa av intresse för urbana foragers, av vilka många fastställa sweet spots såsom soptunnor runt stormarknader som är vänliga mot asätare. Förutom mat kan städerna foragers finns också en mängd hushållsartiklar såsom mattor, möbler, porslin, och så vidare, tillsammans med kläder, konst och prydnadsföremål. Vissa städer foragers samlas specifikt varor för återförsäljning, såsom metallskrot, möbler och så vidare, tillsammans med varor som kan återställas och sedan säljs.

Urban foragers hävdar att deras livsstil är mycket miljövänliga. Genom att rädda saker ur papperskorgen, utan minskar belastningen på deponier, och även främja återvinning. Vissa städer foragers är företagsamma småföretagare som lyckas skapa mycket lönsam försäljning anläggningar för varor de hittar, vilket bidrar till att gemenskapens ekonomiska tillväxten. Urban foraging är också billig, vilket gör det lockande för människor som inte har mycket pengar att spendera, och förekomsten av urbana foragers i ett samhälle kan öka medvetenheten om återvinning och andra alternativ för att bli av med oönskade ämnen.

I vissa städer är denna praxis ovälkommet. Urban foragers kan ägna sig åt riskfyllda aktiviteter för att nå sweet spots, sätter dem i riskzonen för skador och potentiellt utsätter andra människor, såsom ägare till en container, ansvar. Medan många städer foragers observera en ära kod som främjar att städa upp efter sig och behandla människor med respekt, andra inte så hedervärda, och urban födosök kan skapa en stor röra. Andra människor betraktar skräp som egendom, med argumentet att städerna födosök är egentligen bara stöld eller en kränkning av privatlivet, även om detta argument verkligen inte skulle hålla i domstol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.