Vad är Secret Santas?

Secret Santa, även känd som Kris Kringle i England, är en jultradition som innebär utbyte av anonyma gåvor. White Elephant och Yankee Swap är varianter på Secret Santa spelet. Secret Santa är vanligt på arbetsplatser och bland medlemmar av utvidgade familjer som ett sätt att begränsa gift-giving och savng pengar. Om du vill spela Secret Santa alla deltagare skriva sitt namn på små lappar och lägga dem i ett kuvert. Varje person sedan drar ett namn. Namnet som är mottagare av gåvan. När du spelar Secret Santa måste deltagarna komma överens i förväg om en prisgräns. Därmed undviks obehagliga överraskningar och garanterar att alla kommer att få något jämförbart värde. , alla gåvor som bär en namnskylt, står under träd eller i ett visst område och öppnades som en grupp. En del av det roliga är att gissa vem Julklapp är. Om mottagaren inte kan gissa efter några försök, bekände är okej. Det finns några göra och inte göra när man spelar Secret Santa. Till att börja med finns vissa outtalade regler om olämplig gåvor. Om någon spelar Secret Santa med hans eller hennes närmaste familj, är valet av presenter nästan obegränsade. Men om han eller hon är under utarbetande för att delta i en mer "officiell" Secret Santa finns några presenter som definitivt är alltför personlig för att överlämnas på kontoret och andra inställningar arbete. Detta inkluderar blommor, kläder och accessoarer, och allt som kan tolkas som alltför intimt.

För att vara säker, kan spelare vill hålla fast vid presentkort, en gåva korg, eller något som liknar en CD eller en film. Spelarna måste komma ihåg att hålla mottagarens smak i åtanke, though. Om han eller hon inte vet vad personen gillar, det är bättre att spela säkert och inte ge något personen kan inte njuta.

Under de senaste åren har vissa webbsidor satts upp för människor som vill spela Secret Santa på distans. Deltagare i samma familj eller grupp av vänner registrera sig online och sedan "dra" namnet på den person till vilken de skall till det nuvarande. Detta är en bra lösning för stora familjer som är spridda runt om i landet och inte får träffa över julledigheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.