Vad är Sand Samla?

Om du tror att du har hört allt när det gäller främmande samlingar, kan du räkna med en överraskning. Tänk om jag kunde säga att nästa gång du är borta på stranden, bör du överväga packning upp några sanden och sedan sälja det på eBay? Låter tokigt? Sand insamling är ett hett ny trend gör vågor på Internet. Vid varje givet tillfälle är det någonstans 100 till 500 sand samla objekt till salu på eBay. Exempel sand från Cannon Beach i Oregon, hemma i höstacken Rock, och sand från ön Okinawa.

Sand insamling är inte en slumpmässig äventyr. En del människor samlar bara sand som har några kulturella och historiska betydelse, medan andra går ännu längre, samla in, till exempel sand prover som har att göra med andra världskriget eller andra viktiga men specifika historiska händelser. Sand insamling sker även som en mer informell hobby av människor som har rest till exotiska stränder och vill ta hem en verklig minne av resan. Andra människor tillvägagångssätt sand uttag ur ett geografiskt perspektiv, samla in prover av "Afrika sand" eller "runt-the-world sand. "

Sand uttag kan bli dyr. Ett prov från en hård att nå strand i ett fjärran land kan sätta du rygg i genomsnitt $ 20 to $ 50 US dollar för en liten glasflaska med några gram av sand. Priserna kan stiga på grund av historisk betydelse, kulturarv sammanhang, och även på grund av förekomsten av kändisar på området. Sand samla är för nytt ett område med talar av grammofonskivor men det är inte svårt att uppskatta att vissa eftertraktade prover kan lätt nå in i hundratals dollar.

Om du är intresserad av sand samla in, ett bra sätt att komma igång är att söka på nätet för sand samla grupper och bloggar. Många människor som är aktiva i sand samla bilda grupper för att utbyta prover stället för att köpa deras sand. Detta är ett bra alternativ om du har något att återgälda detta och inte har något emot att krångla med sjöfart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.