Vad är Saber Rattling?

slang begreppet "saber rasslande" används för att beskriva framgår av militärt våld, och även mer generellt för något utbyte av hot och posturings, särskilt i politiken. Som en allmän regel, folk använder detta begrepp kritiskt, ofta för att hänvisa till åtgärder av utländska regeringar som är avsedd att ta underförstådda hot. Du kan också höra termen i samband med motorstarka affärer. Den här frasen är en hänvisning till saber, en typ av svärd som genomfördes en gång av alla högt uppsatta militärer. Officerare kan hota att dra sina svärd i olika situationer, och i vissa kulturer, skulle officerare skallra sina sablar i sina skidorna att betona budskapet om hotet. Även sablar normalt bara används ceremoniellt idag, begreppet saber skramlar lever vidare.

Saber skramlande kan ta sig många former. Till exempel kan ett land publicera militära övningar och andra visar i kraft, såsom testa detonationer av nya vapensystem. I vissa fall kan nationer får till och med tillsammans engagerar sig i vissa saber rasslande, medlemmar av Nato, till exempel, utför ofta gemensamma övningar både för utbildning och för att påminna folk om kraften i organisationen. Saber skramlande kan också visas i inläggen från statschefer, eller i form av uppenbara förflyttningar av trupper och materiel. I politiken Saber skramlande ofta förekommer i form av illa dolt hot som kan, inte utföras. Många politiska kandidater bedriva saber skramlar i ett försök att spook varandra, med hopp om att spola ut en pinsam åtgärd eller uttalande från en motståndare. Många politiker använder olika hotar tekniker i debatter och offentliga forum för att undergräva deras motståndare.

Somliga anser saber skramlande ett tomt hot, vilket innebär att i händelse av ett allvarligt hot, skulle Saber naturligtvis dras ur skidan. Emellertid kan det också ses som en varning, särskilt när den utförs av ett land med avsikt att skicka ett meddelande till en motstående nation. En avgörande show av militärt våld kan uppmuntra en nation att ompröva planerna för invasion, till exempel, vilket sparar båda parter sorg en verklig militär aktion. Hotelser taktik kan också användas för att manipulation, i ett försök att få ett land att kapitulera till villkoren i ett särskilt fördrag eller handelsavtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.