Vad är Remote bön?

Remote bön är en form av förbön som används på stora avstånd. Ibland kan någon som deltar i avlägsna bön inte ens den person han eller hon ber om, även om någon form av vägledning, t. ex. ett fotografi eller en skrivelse av den person som får erbjudas. Många religioner inslag någon slags avlägsen bön i deras trossystem, och avlägset bön i rollen av healing har studerats av några personer i forskarvärlden.

Begreppet avlägsna bön bygger på principen att avståndet är inte en fråga om att be för någon annan. Eftersom alla människor är förmodligen lika långt från Gud eller annan högre makt, be för någon bredvid dem skulle ha samma effekt som att be för någon från tusentals miles away. Med tanke på att förbön är en viktig del av vissa religiösa, är begreppet fjärrkontrollen bön mycket viktigt, eftersom det tillåter folket att be för andras räkning oavsett var de befinner sig. I vissa religiösa samfund, fjärrkontroll bön kan vara en organiserad händelse. Exempelvis kan skötare på en kyrka uppmanas att be som en grupp människor i ett annat läge. Många kyrkor i små städer kan be sina församlingar att be för sjuka eller handikappade medlemmar i församlingen, till exempel, eller en kyrka kan be tillsammans för offer för krig eller miljökatastrofer. Vissa kyrkor också sponsra bön-a-thons och andra evenemang för att få människor entusiastiska avlägsen bön och kyrkan. I andra fall är ytterst bön en personlig handling. Många människor som har rest kan ha ägnat sig åt lite avlägsna bön, ber en högre makt att ta hand om vänner och familj hemma. I religioner med en stark tradition av förbön, kan människor också ha vana att be för ett nätverk av vänner och familj oavsett om huruvida de finns.

Of särskilt intresse för människor i forskarsamhället är avlägsen healing, som använder samma principer som används i avlägsna bön. Vissa healers som använder bön i sitt arbete hävdar att de kan läka från ett stort avstånd, ibland mot en extra avgift, naturligtvis. Andra människor tror att böner från någon, inte nödvändigtvis en helare, kan vara till nytta. Forskare har försökt att genomföra undersökningar för att mäta effekterna av fjärrkontroll healing, med varierande resultat. I några studier föreföll handla om fjärrkontrollen bön för en patient att förbättra prognosen, medan i andra studier, ingen tydlig skillnad sågs mellan medlemmar i en kontrollgrupp och patienter som bad om.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.