Vad är Pedal Pushers?

Pedal langare är byxor som är så symboliskt för 1950-talet, liksom pudel kjolar. De är ganska lika i stil med Capri byxan som blev populära under 1949, och fann sig nästan omedelbart av filmstjärnor som Audrey Hepburn. Till skillnad från de Capri Pant, som är en smal passform, eller ligga stram stil som slutar strax under knäet, pedal skjutbogserare kunde ha en lösare passform och slutade på halva vaden. De saknade ofta karaktäristiska skåran på undersidan söm på Capri, och kan istället funktionen manschetter. Målet med pedalen langare var att ge bekväm rida för kvinnor utan snärjande kläder i cykelkedjor eller hjul. Generellt gäller att ju längre och lösare byxan, desto mer sannolikt att du skulle fastna byxor i kedjorna, vilket kan leda till slet byxor, eller åtminstone, fettfläckar som var svåra att få bort. Vissa cyklister används gummiband för att hålla byxben bort från kedjan, och vissa gör det fortfarande. Pedal langare erbjöd ett sätt att undvika detta omodern utseende och behålla kläderna skyddade.

ibland termen pedalen langare används som en synonym till Capri byxor, och en mängd andra stilar i byxan som slutade på kalv eller strax under knäet. Några andra namn Gemensamma vid tidpunkten inkluderar clam grävmaskiner, byxor toreador, motor byxor skoter och Calypso eller pirat byxor. Antagligen främst är vi känner till, utöver de villkor Capri och pedal langare, med mussla grävmaskiner. Dessa cuffed ofta byxor, och innebar att imitera hur människor rullade upp sina byxor när du söker efter musslor i vristen djupt vatten.

Villkoren skoter byxor och pedal langare är i stort sett samma sak. Capri byxor är ganska lika toreador och Calypso eller pirat byxor. Den största skillnaden med Calypso och pirat byxor från Capris är att de skulle se lite sliten och kanske har en kortare midjan, under den naturliga midjan. Alla stilar Capri var vanligtvis kortare än pedal langare och tenderade att vara mager passa eller tättslutande till kroppen. De fick alltså inte lämplig för att samma verksamhet som mer generöst tilltagna pedal langare.

På 2000-talet många olika Capris och pedal langare var populära. De flesta är helt enkelt kallas Capri byxor, även om lösare passform av dessa är förmodligen bättre kallas pedal langare. De finns i olika färger, tyger och mönster och är fortfarande utmärkt att användas på gatan rider på en cykel. Cykel byxor gjorda av Lycra att sluta på halva vaden kan också kallas pedal langare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.