Vad är Paper Chads?

Paper Chads är små bitar av skapade papper när hål stansas. Termen "Chad" används också för att hänvisa till organiskt material som blivit över från stans andra tunna material som textil, plast och plåt. Paper Chads fått dåligt rykte i USA under det kaotiska presidentvalet 2000, men de är också en gemensam biprodukt av någon industri som slår hål i papper. Eftersom papper Chads är små och mycket lätt, utveckla metoder för att hantera dem kan vara en utmaning.

Ursprunget till uttrycket är oklart. Användningen av "Chads" att referera till pappersbitar som blivit över från stans går tillbaka till åtminstone 1920-talet och möjligen tidigare. Företag också marknaden "chadless" stans system som gör slitsar i papper utan att skapa papper Chads. Det finns också ett antal kvalificerade termer för att beskriva Chads såsom gravida och hängande Chads. De flesta människor med hål slag är väl förtrogna med papper Chads och ofullständigt separerade kusiner. Varje gång ett hål stansas i materialet, det material inne i hålet för att hamna någonstans. I branscher som har mycket papper stansning, kan dessa små fragment av papper blir ganska irriterande, särskilt i stora volymer. Av den anledningen papperstillverkare har ofta "Chad samlare" under stansning bord, för att hålla flytande papper Chads på fabriksgolvet till ett minimum. Dessa Chads kan senare återvinnas till nytt papper.

Papper Chads skapas också när hålkort görs. Hålkort förr användes i stor utsträckning i datorprogrammering samt i tillverkningen saker som textilier och hålkort används omröstningar vara standard för amerikanska valet. Medan hålkort har till stor del ur bruk till förmån för mer avancerad teknik, många människor är bekanta med begreppet hålkort, tack vare sin gång genomträngande närvaro.

När ett hål stansade ofullständigt, kan det resultera i en dimpled eller hängande Tchad. Dimpled Chads kallas även gravida Chads, och de skapas när ett slag inte helt tränga in i papperet, vilket skapar ett märke eller en grop utan att fullständigt lösgöra i Tchad. En hängande Tchad är skapad av en partiell punsch, som framgångsrikt skapar ett hål, men inte helt bort Tchad. I valet 2000 blev dessa papper Chads en stor tvistefråga, tvinga manuell återberättande av punchcard valsedlar i flera områden i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.