Vad är PSAT testet?

preliminära SAT ®, eller PSAT ®, är ett test erbjuds till gymnasiet freshmen sophomores och juniorer i USA. Den fungerar som en praxis test för framtida skola antagning tentor och ger studenterna möjlighet att kvalificera sig till stipendier från National Merit Scholarship Corporation (NMSC). The College Board, en nationellt erkänd pedagogisk organisation, skapar, administrerar och betyg på PSAT ® examen. Flesta studenter gör provet på deras gymnasieskolor på ett förutbestämt datum i oktober.

De flesta studenter gör PSAT ® testet för att förbereda för SAT och slutligen college kurser. Den flervalsfrågor är uppdelad i tre huvudavdelningar: kritisk läsning, skrivning och matematik. Studenterna tilldelas 30 minuter att skrivandet avsnittet och 50 minuter vardera för matematik och kritisk läsning. Studenterna måste förstå korta läsning passager, identifiera och korrigera grammatiska fel, beskriva grafer och lösa problem inom elementär matematik, algebra och geometri. Det finns totalt 125 frågor om PSAT ® examen, och poängsättning förfarandet är mycket lik den som används på SAT ®. Varje avsnitt ges poäng på en skala från 20 till 80, och varje fråga är viktad jämnt. Avskräcka gissa, är studenter inte straffas för att hoppa över frågor, medan en fjärdedel av en punkt dras för ett felaktigt svar. Examen betyg justeras för att återspegla de svårigheter i ett visst prov. Den NMSC använder PSAT ® examen betyg för att avgöra semifinalists för deras stipendium program. Bolaget känner individer som poäng i eller runt 99: e percentilen av alla juniorer som tar ett visst prov. Sådana personer anses nationella meriter semifinalists, en beteckning som är mycket attraktiv på ett college ansökan. Semifinalists lämna personliga essäer och rekommendationsbrev som skall beaktas vid finalist status. Finalister bli berättigade till stipendium pengar från NMSC och privata företag.

Studenter kan förbereda PSAT ® examen genom att studera material Provförberedelser, arbetar med handledare och med utvärderingstest lämnas av College Board och privata företag. Många bokhandlar, bibliotek och källor på nätet som erbjuder test guider förberedelse för att bekanta studenterna med testning format och ger tips om hur man hanterar tid. Handledare och tester praxis hjälpa eleverna att förbättra problemområden och förbereda för den typ av frågor med på själva tentamen.

En high school-student som är intresserad av att lära mer om PSAT ® tentamen kan prata med sin studievägledare. Kuratorer är i allmänhet mycket förtrogna med tester och har tillgång till många användbara resurser. De kan förklara examen i detalj och informera studenterna om hur och när de kan registrera sig för att ta den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.