Vad är No Man’s Land?

Begreppet "ingenmansland" används för att beskriva ledig mark som är placerad mellan två eller flera militära styrkor. Termen används också ibland mer allmänt för att beskriva landa utan en tydlig härkomst eller ägande, eller mark som har varit outtagna för en eller annan anledning. De flesta människor förknippar ingenmansland speciellt med dess militära bemärkelse, och begreppet är särskilt ofta i förhållande till första världskriget, när det skyttegravskrig systemet skapade ett överflöd av tomma mark.

Användningen av denna term går tillbaka till åtminstone 1400-talet, när Londonborna som ett plåster på mark norr om staden som används för avrättningar som "ingenmansland". Innebörden var att ingen skulle vilja att försöka göra anspråk på marken, eftersom det täcktes ofta i gibbeted organ och andra hemska sevärdheter, och eftersom den hade en så brutal historia. På det militära bemärkelse uppstod denna fras runt 1900-talet. i klassisk skyttegravskrig, separerar ingenmansland fiendens skyttegravar, och det utrymme som ingenmansland kan variera avsevärt. Soldater kan periodvis skickas "over the top" för att försöka skjuta över ingenmansland att attackera fienden, med målet att få kontroll över sina skyttegravar, och därigenom vinner mark. Som ett resultat, kommer en ny ingenmansland skapas, mellan det ockuperade fienden skyttegravarna och de som fortfarande kontrolleras av fienden. I modern krigföring är ett plåster i ingenmansland mellan fiende emplacements mycket vanlig, och ingenmansland framstår ofta ifrågasatta gränser, liksom. När två länder är i konflikt om sina gränser eller har olika idéer om gränssäkerhet, får en yta uppstå mellan två gränserna, vilket innebär att personer som passerar gränsen passerar genom ett område av tomma mark som fungerar nästan som en buffertzon. Ingen mans land är ofta ett förbud plats. I krig är ingenmansland vanligtvis full av odetonerade föreskrift, gruvor, krossade militär utrustning och annan detritus. Historiskt sett var döda kroppar hittas ofta i ingenmansland också, fungerar som obehaglig påminnelse om vad som hänt med tidigare utfall i ingenmansland. Ibland blir ingenmansland en fristad för djur och växter, en enorm sträcka i ingenmansland mellan Nord-och Sydkorea, till exempel, har blivit en de facto naturreservat, eftersom få människor som vågar i den.

People träda ingenmansland att samla in underrättelser om fienden, samla in de döda, eller att försöka ta territorium. Vanligtvis Dessa initiativ är mycket farliga, och de flesta militär personal inte relish inte beställningar som får dem att träda ingenmansland som följd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.