Vad är Kondoleans?

Kondoleans är formella medkännande erbjuds människor efter döden av en vän eller anhörig. De flesta kulturer har traditioner kring användandet av kondoleanser, och det anses allmänt mycket dålig form för att försumma att erbjuda deltagande till någon efter lära att han eller hon har nyligen upplevt dödsfallet på en nära. Sorgen kan ta sig många former. I en kondoleans brev, komponerar någon ett kort meddelande av sympati för avsikt att sända meddelandet till efterlevande till någon som har dött. Normalt är kondoleanser riktar sig till familjens överhuvud, även om du är mer bekant med någon annan i familjen. En andra kondoleans brev kan skickas till din nära vän bland de sörjande. En del människor föredrar att skicka kort kort, medan andra tar sig tid att skriva mer långa brev, det format som är beroende av hur väl man känner den avlidne och de sörjande. är Kondoleans också ges oralt och klassiskt på det första sammanträdet efter dödsfallet. Oral kondoleanser är oftast korta, och kan kombineras med ett handslag, kramar eller annan fysisk gest. Erbjuder deltagande i detta sammanhang är viktigt, även om dödsfallet inträffade månader sedan, eftersom den känner av att den sörjande har genomgått stora förändringar liv eftersom han eller hon sågs senast, och det speglar respekt och ett uttryck för en ömsesidig sorg.

I många kulturer, människor betala också kondoleans samtal, besöka huvudet av en sörjande familj att framföra kondoleanser personligen, samt genom att sända en formell skrivelse kondoleans. Det är inte ovanligt att sörjande att hålla en mottagning eller öppet hus, ofta efter disposition av kroppen, med utsedda timmar för kondoleans samtal. Mat är ofta fastställts vid dessa händelser, och särskilda religiösa eller kulturella traditioner kan ses under denna period.

Även betalar dina kondoleanser kan känna sig obekväm, är det mycket viktigt. Familjemedlemmar till exempel ofta ha hört från nära vänner till den avlidne, så även om du inte känner familjen mycket väl, kommer de att uppskatta ett kondoleansbrev eller kondoleans samtal. Kondoleanser kan också bli bunden upp i politiken i familjens fejder, då bör du fortfarande göra ditt bästa för att uttrycka sympati samtidigt som den är neutral i frågan om striden. är en formell kondoleans brev vanligen skrivna på enkel brevpapper, med ljusa, färgglada, eller glada bilder som regel oacceptabelt. När det gäller en kondoleans kort, medan förtryckt kort finns, välja ett tomt kort och uttrycka dina egna känslor är mycket lämpligt. På kondoleans samtal, bör man bära i allmänhet färgerna i samband med sorg i kulturen i familjen.

Vissa kulturer och religioner har mycket specifika regler om deltagande. Om du uttrycker medkänsla med någon som kommer från en kultur som inte är ditt eget, kan du be någon från den kulturen gå över tröst och sorg traditioner med dig så att du kommer att uppträda lämpligt. Detta är särskilt viktigt om du är inbjuden till en begravning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.