Vad är Kissing Bug?

En kysser bugg är en insekt i underfamiljen Triatominae , en del av den större familjen Reduviidae . Det finns tusentals arter i Triatominae underfamilj, varav de flesta finns i Amerika, speciellt i tropiska och subtropiska områden. Kissing fel kallas även lönnmördare buggar, maskerade jägare, conenoses och triatomines, och i vissa regioner, de är en stor pest. Det gemensamma namnet "kissing bug" är en hänvisning till utfodring beteende dessa insekter. Kissing löss livnär sig på blod från människor och andra djur, och de ofta foder från området runt läpparna, där huden är tunnare, vilket gör det lättare att penetrera. Kissing fel är aktiva på natten, med ett utmärkt luktsinne för att spåra upp offren medan de sover, och de vanligtvis stiga bredvid sitt byte, sträckte ut en lång snabel till intresseområdet.

Triatomines har svart till brunt tillplattat organ som är avsedda att svälla som de foder. I studier av dessa insekter har forskare upptäckt att kyssa fel kan gå upp till fyra månader mellan matning. Insekterna lever ofta i animaliska bon, som utnyttjar en klar potential livsmedelsförsörjning, och de är urskillningslösa matare.

Ur människors hälsa perspektiv kan kyssa bugg vara ett problem. Vissa människor har allergiska reaktioner mot kyssa bug bites, som kan variera från lindrig svullnad och rodnad till anafylaxi. Dessa reaktioner är orsakade av sekret från fel till långsammare för blodpropp så att man kan mata så mycket som möjligt. Sedan kysser fel strejk på natten, om man vaknar med en rödaktig bita varumärke, kanske de inser inte att kyssa en bugg är orsaken, då de inte får söka vård, vilket gör att reaktionen att sprida.

Några kysser bug arter fungerar också som smittspridarens, transporterar olika sjukdomsframkallande mikroorganismer mellan sina byten. Chagas sjukdom har samband med kyssar fel, och vissa andra sjukdomar kan överföras också. Särskilt i en dåligt underhållen hushåll, kyssande fel kan bilda en koloni, smutsas ned huset med avföring och använda huset för att lägga ägg, vilket skapar en hälsofara.

Eftersom kysser fel är så utbredd i tropiska och subtropiska områden, tillsammans med andra insekter, är det en bra idé att begränsa interaktion med insekter så mycket som möjligt. Skärmad fönster och insekter tält över sängar kan bidra till att förhindra natt matning, och användningen av citronella ljus och insekt sprayer för att avskräcka insekter från utomhus sätt, särskilt på natten, är starkt rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.