Vad är Kewpie Dolls?

Kewpie dockor är dockor som präglas av att fett kinder, mycket stora ögon, och en snodd av hoprullade hår ovanpå deras huvuden. När dessa dockor gavs ut först 1912, var de oerhört populära, och medan Kewpie dockor är inte lika rikligt och populära som de en gång var, gör Kewpie samlare finns, säkerställa en fortsatt stark marknad för dockor. Repliker och moderna dockor finns på många toystores, medan vintage Kewpie dockor kan sälja för mycket stora belopp, särskilt om deras härkomst kan verifieras.

Kewpies startade i tryck, som förekommer i en tecknad serie av Rose O'Neill som publicerades i Ladies 'Home Journal i början av 1900-talet. O'Neill hävdade att Kewpies kom till henne i en dröm, och att de skulle bli som välvilliga andar, som skulle bidra till att få folk borta från problem, de var avbildas ofta i humoristiska små scener som var tänkta att tilltala unga kvinnor och flickor. När den tecknade serien blev en succé, började O'Neill tillverkning av papper Kewpie dockor för att tillgodose en efterfrågan på mer av produkten, men fans krävde en docka som de faktiskt skulle ha kunnat hålla, och den första Kewpie docka föddes.

genomfördes i början Kewpie dockor av keramiska Bisque, och många av dem kom med fantasifulla outfits. Senare tillverkades versioner på celluloid och hård plast, tillsammans med mjuka "krama Kewpies. " Den dollar visat sig vara en sådan stor succé att flera olika Kewpie-märkta varor släpptes, allt från knappnålar till dekorativa plattor. Särskiljande dockor var ganska lätt för konsumenterna att känna igen, vilket gör varumärket extremt framgångsrika.

Många anser Kewpie dockor vara söt, med sina överdrivna drag och liten storlek. "Kewpie" är egentligen en förkortning av "Cupid", och liksom Cupids på Alla hjärtans dag kort, Kewpie dockor brukar vara rosa, knubbiga och barnsliga. Många är också utrustade med vingar, stärka sambandet med Cupido, och armarna är ofta vidöppna, som om dockan är på väg att krama någon.

Som andra samlarföremål, bör en viss försiktighet iakttas vid köp Kewpie dockor. Vintage versioner är mycket dyrt, som regel, och det är en bra idé att kontrollera dessa dockor för att bekräfta att de är autentiska, att se till att man inte slutar med en replik. Moderna dockor är billigare, med ett antal tillverkare som olika versioner. Och med 2008 är den officiella tillverkaren av Kewpie dockor Charisma Brands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.