Vad är Jesuit Order?

Jesuit Order är en romersk-katolsk religiös ordning. Jesuit är en man som har vidtagit nödvändiga åtgärder för att tillhöra jesuitorden, som kan innehålla löften om fattigdom och lydnad. Jesuit Order är den största manliga religiös ordning i världen.

Jesuit Order grundades 1534 av ett bolag i doktorander i Paris som leds av S: t Ignatius av Loyola, ursprungligen Inigo Lopez de Loyola, en spanjor från baskiska. Ignatius var son till en aristokrat som drömde om en riddare. Han kände sig kallad av en högre makt, dock, och blev istället prästvigdes genom ett hedersomnämnande från Pope Paul III 1537. 1540 godkändes den religiösa ordning jesuitorden.

1552, Ignatius grundlagar antogs av ordning, skapa en effektiv och, ibland, inflytelserik organisation. Jesuiten valspråk blev Ad Majorem Dei Gloriam (AMDG), eller "För större ära för Gud", så att allt erbjuds upp till Gud. Intressant nog är jesuiten ideologi så att det har trassla med Rom om inte ett fåtal tillfällen. Ibland kallas "påvens eliten trupper" för deras effektivitet samt deras intellekt, var de också ibland undertryckta av Vatikanen av samma skäl.

Som jesuiten ordning utvecklade en tri-faldig uppdraget började växa fram: grundandet av skolor, omvandling av icke-kristna, och stoppa spridningen av protestantismen i västvärlden. Det kanske beror på jesuiten iver att inte fler europeiska länder har lämnat påverkan av Rom. Närvarande jesuiterna är verksamma i ministerierna i 112 olika länder på sex kontinenter. De är mest kända för kvalitet i sina skolor, även om de också spelar sina roller i striderna mot krig, fattigdom, sociala orättvisor och våld. Faktum sky de inget arbete, och liksom renässansen männen att deras grundare avgudade, de är väl bevandrade i flera discipliner.

Tyvärr jesuiterna är också väl insatt i kontroverser, som är föremål för många själva, både i och utanför den katolska kyrkan. Deras belackare hävdar att de ingår i olika konspirationer och hemliga organisationer, medan konservativa katoliker straffa dem för deras modernare synsätt, särskilt i sådana frågor som abort, prästerliga celibatet, homosexualitet och befrielseteologin.

Trots allt detta har jesuiterna utvecklat ett rykte om att vara stark, liksom öppenhjärtlig, män tro. Under förintelsen, till exempel, riskerade många jesuiterna sina liv för att hjälpa judarna. I själva verket Yad Vashem , Jerusalems Holocaust Martyrs 'and Heroes' Remembrance Authority, har även funnit det lämpligt att ge erkännande till nio jesuitpräster för att riskera sina liv för att rädda judar. I Rockhurst University, en judisk institution, till en åminnelse minnestavla ära 152 jesuiterna, som gav upp sina liv för sina medmänniskor invigdes 2007. Det är den första plaketten i sitt slag i världen. Det är också vanligt att hitta centra vände sig till olika religioner i en Jesuit campus.

är The Jesuit Order leds av en Superior General som väljs på livstid, trots att han får avgå. Det kan ta upp till 14 år att vara ordinerad jesuitpräst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.