Vad är Hide and Seek?

Kurragömma, eller dölja och gå söka, är en forskande spel. Ursprungligen spelas av en grupp vänner och grannar samlades, spelet kurragömma nu har populära varianter i böcker, programvara och on-line versioner. Gammalmodiga omgång kurragömma har olika regler, men dessa är de viktigaste komponenterna.

Ställa in Old-Fashioned Hide and Seek
Först en spelyta utses. Beroende på omständigheterna kan detta vara inomhus eller utomhus. När en spelare enas om gränser, bör de följas. För det andra är det någon som valt att bli det första IT, de asylsökande som söker efter de andra spelarna. En hemmabas, är utsedd och det är där varje omgång av spelet börjar för alla.

Nästa, spelarna komma överens om hur länge de kommer att behöva dölja. Vanligtvis räknas det med hjälp av en metod som sk one-thousand en, två tusen eller en-Mississipi, två Mississippi, för att göra räkna med och ungefär en sekund per nummer. Beroende på terrängen och spelarnas ålder, Det kan räkna till 10, 50 eller 100. Om det barn som är IT inte kan räkna så högt som behövs är en alternativ metod för att ställa in en timer.

Vissa spel för att dölja spelas tills den ger upp. I detta fall spelare som undgå upptäckt anses vara särskilt framgångsrika. Ett alternativt sätt att spela tillåter spelare att flytta till olika gömställen om det inte ser dem. Ett tredje sätt att spela är att ha hemmamarknad också vara en säker plats för spelare som kommer dit innan de fläckiga eller märkta av IT på så vis kombinerar aspekter av kurragömma med taggen.

spela Old-Fashioned Hide and Seek
IT stängs eller hennes ögon och börjar räkna, medan de andra spelarna dölja. När räkningen, vilket bör ske högt, så att spelare kan höra-görs, skriker ut "redo eller inte: here I come!" Signal till spelarna att jakten är på. IT söker sedan efter de andra spelarna, att identifiera dem på två sätt. Antingen IT kan ropa ut namnet på spelaren och plats, till exempel "Jag ser Bobby bakom bilden" eller IT kranar spelaren fläckvis på axeln.

Beroende på vald version, kan spelarna vara flyttar från ett gömställe till ett annat och /eller göra en serie för stationeringsorten, och i så fall måste försöka märka dem innan de är säkert där. När den har identifierat en spelare, kan spelaren inte köras för hemmabas. Likaså när en spelare är igång för stationeringsort, kan kalla honom eller henne genom att ge namn och plats: de löpande spelaren måste vara taggade.

Rundan är antingen när alla är fångade eller när en vuxen ingriper, såsom tillkännager middagen. Varje spelare som fortfarande är dolda kallas in Typiska samtal ingår: ? Oli, Oli Oxen, gratis, gratis, gratis!
? Olee, olee, i fri!
? Ally Ally Oxen Gratis!
? Kom fram, kom fram var du än är!

Vanligtvis är det första personen fläckiga eller märkta av IT blir IT för nästa omgång av Hide and Seek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.