Vad är Groundhog Day?

Groundhog Day är en traditionell amerikansk festival som har sina rötter inbäddade i folklore och legend. Enligt legenden om Groundhog Day, som äger rum den 2 februari, groundhog beteende är ett sätt att förutsäga vädret. Om groundhog skjuts ut ur sin håla, ser hans skugga, och försvinner sedan igen, innebär det att vintern är att fortsätta i sex veckor. Men om groundhog inte ser sin skugga, då det inte kommer att vara rädda för att komma ur sin håla och vintern kommer snart slut.

tror man att eftersom groundhog bor under jord, han är inte vana vid att ha en skugga. The Groundhog kommer därför att vara rädd om man ser sin egen skugga och gå tillbaka ner nedan. Om denna metod kan faktiskt ses som en exakt förutsäga vädret är diskutabelt. Men register visar att traditionen Groundhog Day går tillbaka hundratals år. Det ursprungliga namnet på denna tradition av kristna var Kyndelsmäss. Visar att en Pennsylvanian lagerhållaren skrev ner den tradition som sa till honom av tyska kolleger år 1841. Den ursprungliga traditionen Candlemas ansågs ha kommit till USA av bosättare från Tyskland och Frankrike. Det datum som används för Groundhog Day är en över kvartalet datum, tidpunkter mellan en vintersolståndet och vårdagjämningen, av året.

Nyligen Groundhog Day har blivit förknippas ofta med träffen 1993 komedi filmen med samma namn, starring Bill Murray som ett väder reporter som lider av att behöva återuppleva samma Groundhog Day och om igen. Trots att man inte filmade det är filmen som i Punxsutawney. Det är där många människor påstår ursprung Groundhog Day lögner. Delaware-indianerna bosatte sig i Puxsutawney och trodde att Groundhogs var deras respekteras förfäder. Delaware-indianerna trodde att deras förfäder började sina liv som djur. Namnet murmeldjur härstammar från den indiska legenden Wojak The Groundhog.

Filmen Groundhog Day har genererat stora företagen för staden Punxsutawney . Den lockade 35. 000 turister 1997 söker Punxsutawney Phil, som stadens groundhog eller murmeldjur är känd. Punxsutawney Phil tar resan upp till KALKONTUPP's knopp varje 2 februari. En återskapas håla på en falsk stubbe används för den lille att göra sin väder prognoser varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.