Vad är Grim Reaper?

Liemannen är en personifikation av döden. Många kulturer har någon version av Liemannen, som även kan kallas dödens ängel, med denna siffra humanisera upplevelsen av döden och som syftar till att minska rädslan för döden. Termen "Liemannen" är oftast används i den västerländska kulturen, och denna siffra är förknippat med några mycket konkreta visuell symbolik. Avbildningar av en personifikation av döden går tillbaka till åtminstone grekiska gånger, när han tog en ung mans form och blev känd som Thanatos, och konstverk från tidigare kulturer också tyder på att döden var personifierad på andra sätt och under andra namn.

närmast Symboliken är förknippade med Grim Reaper idag tycks ha uppstått i det medeltida Europa. Denna siffra är alltid framställs som en man. I vissa regioner, bär Liemannen en svart kappa med huva, medan det i andra fall tar han form av ett skelett. Traditionellt har liemannen en lie, representerar det faktum att han kommer att skörda liv, och i vissa skildringar, han innehar också ett timglas, som företräder den oundvikliga tidens gång som så småningom kommer att leda till döden.

Folk inte bokstavligen se Grim Reaper när de dör, eller om de gör, de har inte nämnt det. Denna siffra är i stället används som en metaforisk representation av döden i konstverk, däribland poesi och fiktion. I medeltiden i synnerhet, hade människor en fascination för döden som var sammanlänkade med rädsla, förmodligen på grund av pandemin sjukdomar som härjat Europa flera gånger under denna period, och Grim Reaper "beskrevs ofta i teckningar och målningar av människor som var nära döden . I vissa delar av västvärlden, är liemannen sade att åstadkomma döden, vilket skapar möjlighet att lura eller fusk död. På andra områden är han helt enkelt en guide som hjälper själen del med världen och kroppen, ledande själen i livet efter detta. Några myter om Liemannen antyder att han ibland tycks visa någon fel på deras sätt, ge dem visioner om framtiden och en varning om att de kommer att dö eller lida pina i livet efter detta, om de fortsätter på sin nuvarande väg.

Tja genom 19th century, var Liemannen också vanligt med på gravstenar i en eller annan form, såsom bevingade dödskallar sett på många Colonial gravar. The Grim Reaper fortsätter att visa upp i de politiska karikatyrerna som föreställer döden, och han har även blivit en popkulturen siffra, som visar upp i sånger, tv-serier och filmer från många epoker. Människor kan också klä sig i svarta kappor på Halloween, costuming sig som dödens ängel och därigenom minska rädslan för döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.