Vad är Dumpster Diving?

Dumpster diving, även känd som skräp plocka eller Binning, är praxis att söka efter användbara saker i papperskorgen soptunnor och pålar återvinning. Även container dykning uppstod när folk började sålla kommersiella container bakom shoppingcentra och stormarknader är det nu vanligt att praktiken genom att helt enkelt plocka upp saker kvar på folks Curbside eller titta igenom vanliga soppåsar.

Dumpster dykning laglig i vissa fall, om den inte ligger på privat egendom, om det inte finns någon stat eller stad förordningar mot det, och så länge du inte behöver hoppa över staket eller dyrka upp lås för att komma åt soporna. Med privat pappersarbete kan få dig i trubbel om du kommer till polisen. I de flesta stater är dock skräp inte betraktas som privat egendom när det deponeras utanför för hågkomst.

De flesta människor som praktiserar container dykning gör detta av nödvändighet, letar mest efter mat. Stormarknader kassera ofta mat som är nära utgångsdatum eller ser något ofullkomliga, bagerier alltid kasta perfekt god mat i slutet av dagen, och delis ofta kasta smörgåsar och andra förpackade livsmedel, om förpackningen ser skadade. Dumpster diving fokuserar på "rädda" denna typ av livsmedel, snarare än att äta matrester.

Andra människor praktiken container dykning som ett sätt att spara pengar, minska avfallet, eller helt enkelt för spänningen i jakten. Dumpster dykning är ibland en sporre-of-the-moment sak, eftersom det skulle vara fråga om någon gick förbi kasserad kontorsutrustning och beslutar plocka upp en stol. Vissa människor ser inte för mat, utan snarare för begagnade möbler, datorer och elektronik, och även böcker och leksaker.

Dumpster dykning kan vara ganska en organiserad verksamhet. Många människor som utövar den tillhör grupper eller lokala klubbar, och vissa till och med gå online communities dela tips och oroshärdar i sina samhällen. Andra är freegans, människor som försöker leva sitt liv genom att konsumera så lite resurser som möjligt och undvika deltagande i konventionella ekonomin.

Oavsett orsaken till container dykning, är det möjligt att dra nytta av vad andra kasta. Även de som inte känner sig bekväm rota igenom sopor kan fortfarande finna ett överflöd av rikedomar genom att hålla ögonen öppna för vad andra människor överge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.