Vad är Crackle Glass?

Crackle glas utvecklades först och produceras i 16th century Venice. Master Venetian glasblåsarna uppfann processen kort dränka smält varm bollar av glas i mycket kallt vatten. Detta resulterade i det yttre lagret av glaset spricker. De kan då fortsätta med det glas som upphettas och blåses till önskad form. Eftersom glaset var formad och utvidgas, skulle sprickorna blivit större, vilket resulterar i en distinkt knastrade effekt.

plagg som är tillverkade med denna metod kallas ibland isglas, craquelle glas, och överträffats glas. Glass med denna speciella spraka mönster blev mycket populär i slutet av 1800-talet. Många fabriker i hela USA och Europa utnyttjas processen från omkring 1920 till 1960, och mycket av världens spraka glas stycken tillverkades vid denna tid. Mycket lite nya spraka glas har tagits fram sedan dess och processen är inte vanligt förekommande i glas skapas idag.

Möjligen på grund av bristen på löpande produktionen, spraka glas har blivit ett populärt samlarobjekt. Flesta samlarprodukter Crackle glas är genomskinligt, så att effekterna av processen för att lysa igenom pjäsen. Vissa Crackle glas har ytterligare målning och utsmyckning ovanpå spraka effekt, lägga ytterligare en dimension till mönstret. Crackle glas finns i en mängd olika färger. Om du trycker på utsidan av en bit av spraka glas kan du känna sprickor längs ytan. Dessa sprickor är dock begränsad till det översta lagret av glas. Insidan av en bit av spraka glas kommer att känna slät och jämn, utan några tecken på sprickor eller skrevor. är den slät undersida uppnås eftersom glaset värmas upp efter att ha nedsänkt i kallt vatten. Den återupphettning process tätar sprickor orsakas av drastiska temperaturförändring, vilket resulterar i en lägenhet i lager, vilket gör glaset lämpligt för en mängd användningsområden.

har ett brett utbud av produkter gjorts från spraka glas. Crackle glaspärlor göras till halsband och örhängen var på modet i 1950-talet. Andra populära produkter tillverkade av spraka glas omfatta vaser, skålar och tillbringare. Krimskrams som statyetter och brevpressar har också gjorts från spraka glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.