Vad är Cowboy Bebop?

Cowboy Bebop är en japansk Anime TV-serie som hade premiär år 1997 och sändes senare i många andra länder. Showen äger rum under år 2071, där de nationella regeringarna har kollapsat och människan har koloniserat större delen av solsystemet. Cowboy Bebop följer bedrifter en grupp av jägare, ofta kallad cowboys, eftersom de jaga skottpengar genom rymden i deras stjärna fartyg, Bebop. Den huvudperson Cowboy Bebop , Spike Spiegel, är en före detta medlem i ett brottssyndikat som försöker fly sitt förflutna. I början av serien, Spike enda prisjägaren sällskap är Jet Black, en fd polis med en cybernetiska arm. Senare i serien de två sällskap av Fey Valentine, en vacker kvinna utan minne av sitt förflutna, och Ed, en hona (ännu lite androgyn) barn. Ein, en walesisk corgi, också går med i gruppen. Det finns flera teman som är gemensamma för hela seriens 26 episoder. Besättningen är oftast mycket dålig, och bara knappt klarar av att köpa tillräckligt med mat för att leva. Varje medlem av Bebop besättning har ett mystiskt förflutet, och hela serien deras förflutna sakta avslöjas. På något sätt är varje huvudfigur i Cowboy Bebop försökte fly från sitt förflutna, och så småningom måste ta itu med det. The world of Cowboy Bebop är mycket avancerad. För att bryta sig loss från det ödelagda jorden, har mänskligheten terraformade många planeter, månar och asteroider. Jätte hyperspace gateways har skapats för att möjliggöra snabbare resor i hela solsystemet. Cybernetic lemmar och organ kan ersätta deras naturliga motsvarigheter, och World Wide Web har ersatts med solsystemet webben. Teknik såsom videokassetter och cd-skivor är nu samlarobjekt.

Cowboy Bebop är känd för sitt soundtrack, som lånar mycket från amerikansk jazz och rock and roll kultur. Varje avsnitt kallas en session, och under nästan varje session, jazz musik spelas. Actionscener vanligtvis ge en upbeat, energisk sång, medan dramatiska och känslomässiga scener erbjuda smooth jazz.

Yoko Kanno utfört merparten av musiken för Cowboy Bebop med sitt band, bilbälten . Showen erkändes nog för sin musik, och Kanno har sedan dess släppt flera album av Cowboy Bebop musik. Själva programmet fått åtskilliga utmärkelser för bästa soundtracket i en anime serie.

En Cowboy Bebop film med titeln Knockin 'on Heaven's Door släpptes av Sony Pictures efter föreställningen ursprungliga springa. Det möttes med internationell framgång, och visades på biografer över hela världen. Knockin 'on Heaven's Door äger rum under den tid raden i den ursprungliga serien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.