Vad är Brown not?

Om din musiksmak sträcker sig till potentiella anfall av "ofrivillig gastrointestinal motilitet", en konsert med den brun not kan bara biljetten. Enligt en vandringssägen, är brun notera en ultra-låg eller Infrasonic frekvens som genljuder med en persons mag-tarmkanalen, vilket leder till en okontrollerbar förlust av tarmkontroll. I teorin skulle flera tusen deltagare i en brun not prestanda avföring samtidigt skapar ett akut medicinskt tillstånd av episka proportioner och eliminera alla möjligheter att lägga till en andra utställning. Den faktiska anteckning eller frekvens i samband med bruna not fenomen är föremål för debatt. Människor inte kan höra frekvenser under 20 Hertz (Hz), men de kan känna fysiska effekter av exponering för Infrasonic frekvenser spelat på hög decibel nivåer, liknande känsla trycket av subwoofers i en dyr bil stereo eller står nära en överdimensionerad speaker vid en rockkonsert.

Tron är att den bruna anteckning görs mellan 5 Hz och 9HZ, som påstods skulle orsaka sin tarmkanal till ekar på samma sätt en tunn kristall glas skulle vibrera och slutligen splittras när en förstärkt sopran röst var riktar sig till den. När det gäller den bruna noterar dock, skulle effekten bli mycket svårare att sopa bort.

Flera försök och semi-vetenskapliga undersökningar har gjorts på den bruna not fenomen genom åren, mestadels bekräftar dess status som föga mer än en urban legend. När den bruna not utfördes i samförstånd med musikern Ben Folds, rapporterades inga fall av ofrivillig avföring. En undersökning av tv-program Mythbusters inte heller kopiera effekt, men volontärer har drabbats av andra symtom samtidigt utsätts för Infrasonic frekvenser. Det är brun anteckning nämns ibland som ett potentiellt vapen av massa förlägenhet i serietidningar och tecknade filmer, men tack och lov noteringen kan inte överföras effektivt jämfört med vanliga TV-eller bilstereon. Förmodligen skulle fördröjd effekt av massa avföring skapar allvarliga hälso-och miljöhänsyn, men chanserna för en sann kriminell mastermind framgångsrikt sänder den bruna notera är nästan obefintliga. I bästa fall kan en weaponized Infrasonic ljudgenerator orsaka soldater på ett slagfält för att bli tillfälligt förvirrad eller inte kan kommunicera.

Detta är inget som tyder på att användningen av Infrasonic frekvenser är helt ofarligt, men den teknik som krävs för att generera och sända en ihållande brun notera är vanligtvis inte tillgängliga för allmänheten. Man kan behöva ifrågasätta motiven hos alla som gjorde denna ansträngning att få ett sådant system, i alla fall. Det finns mycket mer i livet än att generera ofrivillig gastrointestinal motilitet genom massiv subwoofers, är inte det?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.