Vad är Bobbleheads?

Medan bobbleheads är hett samlarobjekt nu, är de inte ett nytt fenomen. Nodders, som bobbleheads ibland kallas, härstammar från Tyskland. Många samlarprodukter myndigheterna anser att docka beslutsfattarna började skapa nodders mot slutet av 1800-talet, och att de kallade keramiska dockor, nodders grund av våren som går kroppen med huvudet, vilket genererar nicka eller guppande rörelse.

För en tid intresset nodders avtog, och sedan 1920, var återupplivade intresset nodders grund av en replik av en New York Knicks basketspelare. Medan dess popularitet blev kortvarig, och nodders nästan försvunnit efter 1930 fortsatte vissa tillverkare gör nodders i begränsat antal som rent nyhet ex. Då, i början av 1960-talet, charmen hos nodders gång fångade tycke av befolkningen när sportprylar företag började producera team-relaterade nodders. Att friska bilden av nodders, relabeled företagen sina produkter, bobbleheads.

Sedan bobbleheads, som normalt gjorda av plast och står ca 6 "(15cm) lång, har blivit en het handelsvara för samlare. Dagens bobbleheads är främst kopior av individuella idrotter personligheter, inte laget maskot typ av bobblehead som producerades under 1960-talet flugan. Den avancerade tekniken med att överföra likheter från digitala fotografier, och i vissa fall videoinspelningen, först till skisser och sedan till plast formar har skapat kusliga likheter med verkliga sport siffra.

Men det är inte bara sport siffror som i bobbleheads. Populariteten av sport bobblehead har utvidgats till att omfatta tillverkning av bobbleheads av alla upptänkliga likar. Den likheten av politiker, kändisar, seriefigurer och historiska siffror har alla gjorts i bobbleheads.

Priserna på bobbleheads varierar kraftigt-från ett par dollar för en lokal sport hjälte eller personlighet till flera hundra dollar för antika eller extremt sällsynt bobbleheads. Den enorma popularitet bobbleheads med samlare har även lekt nya företag. Idag, auktionsplatser, tidskrifter, böcker och guider pris, webbplatser och klubbar som bara handlar om bobbleheads blomstrar.

Den tid kan komma igen när popularitet bobbleheads eller nodders faller i onåd, men för oförutsedda framtiden kommer att samla bobbleheads fortsätta att vara ett populärt tidsfördriv på uppköp allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.