Vad är Austrian Crystal?

österrikiska kristaller är inte ett varumärke i sig, men det kunde lika gärna vara. Den generiska termen är outplånligt samband med Swarovski kristaller, tillverkas i en fabrik i Wattens, Österrike. Det genombrott som skapade dem var mer om massproduktion än enskilda skönhet.

Swarovski var faktiskt en tysk som uppfann en automatisk kristall skärmaskin medan han bodde i Prag, Tjeckien. Hans maskin patenterades 1892, och Swarovski snabbt blev orolig för att spioner från andra smycken företag skulle iller ut hans hemlighet. Således, 1895, flyttade han sin verksamhet till Wattens, något som ger två fördelar med en delvis annan plats och bekväm vattenkraft.

österrikiska kristaller är människor, främst en kreativ styckning av munblåsta glas i alla upptänkliga former av utsmyckning. Swarovski tre söner har fortsatt med familjeföretaget, förgrenar sig ut i allt från kristallkronor till klockor till datorkomponenterna strass och glaspärlor. Vad gör en Swarovski kristall unik är dess sammansättning. Genom att lägga till 32 procent leder till glasmassan (en blandning kom till efter mycket experimenterande), genomsyras Swarovski sin österrikiska kristaller med en hög refraktion takt. Senare utvecklade han olika kemiska beläggningar för att förbättra färg och gnistra.

Företaget trädde den amerikanska smycken marknaden ganska sent, 1977, men har utvecklats till en ikon. Österrikiska kristall har ett rykte för bra worksmanship men är också billigare än smycken gjorda av ädelstenar. Austrian crystal tjänade också internationell uppmärksamhet under de olympiska vinterspelen 1976 i Innsbruck, Österrike, när en mus statyett skapad av Max Schreck från ljuskrona delar förvandlats till maskot med dessa spel, liksom att lansera en ny produktlinje av Swarvoski figuriner. Swarovski s eget symbol har utvecklats från en edelweiss blomma till en svan.

Den Swarovski imperiet har också visat sig vara en välsignelse för turismen i Österrike. Kristallwelten (Crystal World), ett museum och utställningshall ägnas åt österrikiska kristaller, är den näst mest besökta attraktion i landet. Kanske mest bisarra presentation av österrikiska kristaller är en Mini Cooper "Art Car" ägs av en Ontario par som har en miljon Swarovski kristaller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.