Vad Verbal mobbning?

Verbal mobbning är en typ av fientlighet eller aggression som kan hända med barn eller vuxna, män eller kvinnor och hemma, i skolan eller på arbetet. Den Bully, som också kallas angriparen försöker medvetet verbalt upprörd offret genom smädar och retas. Det finns olika typer av mobbare och alla är motiverade av olika skäl. Likaledes finns det olika sätt för offret att hantera en översittare. Den första typen av översittarfasoner visar ingen medkänsla för andras känslor och har fastnat i sin egen värld. Även om han kan tyckas ha hög självkänsla och bära sig med förtroende, är han extremt narcissistisk. En annan typ av översittare är mycket påverkad av sociala beteendet hos andra. Även om han kan vara deprimerad och har låg självkänsla, kommer han att delta i verbal mobbning att uppnå status i sin sociala grupp. Denna typ av mobbning är mycket vanligt med barn och tonåringar som får ge efter för grupptryck. En tredje typ av översittare trakasserar andra baserad på hans impulser. Han kanske har svårt att hålla fast sig från verbal mobbning annan person även när de ställs inför. Också populär bland barn, är impulsiv mobbning ibland ett tecken på att angriparen har uppmärksamheten sjukdom underskott hyperaktivitet (ADHD). Även vem som helst kan bli utsatt för verbal mobbning, finns det vissa typer av människor och situationer som motiverar översittare.

För det första kan offren vara deprimerad, har låg självkänsla, att avundas av översittare för hans resultat, personliga tillhörigheter eller makt status inom en viss grupp. Dessutom ett offer kan skrämmas för att ha olika kulturella eller fysiska egenskaper. Till exempel kan ett offer uppleva verbal mobbning eftersom han är för smala eller för tjocka eller för att han är en viss ras eller religion.

offer som håller muntligen mobbade behöver inte vara hjälplös, men att olika situationer kräver olika åtgärder. Om ett barn eller tonåring är mobbade i skolan, får föräldrarna lära sina barn hur man undviker att bli ett lätt mål och hur diffusa situationen. I allvarliga fall bör föräldrarna engagera skolan.

Vuxna som håller mobbade på arbetsplatsen måste lära sig att vara påstridig för att undvika framtida incidenter. Självkänsla och en positiv självbild också projekt förtroende, som deformeras översittare. Om verbalt våld på arbetsplatsen inte kan behandlas individuellt, kan det vara nödvändigt att involvera ledningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.