Vem är Christadelphians?

Christadelphians är medlemmar i ett religionssamfund inom den kristna tron vars tro baseras helt på Bibeln, som de har som enda text inspirerad av Gud. Akademiskt är Christadelphians anses ingå i en ny religiös rörelse med rötter som spåras tillbaka till Storbritannien och Nordamerika i mitten av 1800-talet. Erkända grundare Christadelphians är Dr. John Thomas, som registrerade Christadelphians som kyrka anslutning 1865. Även om vissa andra religiösa tillhörighet anser Christadelphians som ockulta medlemmar, bekräftar sekt de är ett officiellt religionssamfund.

Christadelphians tror att Gud är skaparen av allt och att han ensam är den ende Guden. Christadelphians föreställningar skiljer sig från andra kristna samfund i några avseenden, främst förnekandet av den kristna treenigheten som kombinerar Gud Fader, Gud Sonen och Gud den Helige Ande i en enhet. Motsatts Christadelphians tror att Gud är Fader till allt och en separat enhet från Jesus, Människosonen, som tog formen av en människa. Dessutom är den Helige Ande som tros vara Guds kraft.

Christadelphians tror på det fysiska återlämnandet av Jesus Kristus till jorden, då han kommer att upprätta ett jordiskt rike under Gud och kommer att väcka själarna hos alla troende som är "vilande" i döden. Anhängare förr och nu kommer att tjäna Kristus i dom ett jordiskt rike.

Christadelphians praktiken organiserad religion, vanligen congregating på söndagar. Deras lära är helt baserad på deras förståelse av Bibeln och ingen annan text och det enda sättet att bli en erkänd medlem är genom egen bekänt önskan att bli döpt. Således gör praktiken kan de inte barndopet. Det finns ingen betald minister, utan snarare roller ledarskap och undervisning tenderar att delas mellan kvalificerade manliga medlemmar.

Idag är Christadelphian församlingar eller ecclesias , är kända förekomma i Nordamerika, Storbritannien, Australien, Kenya, och Indien, liksom andra platser. Även en sann räkna världsomspännande medlemmar inte har fastställts, är uppskattningen mindre än 100. 000. Förutom ett antal av lokaliserad ecclesias, Christadelphians också studera via korrespondens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.