Vad är vattenfast papper?

Vattentät papper är papper som är avsett att överleva exponering för vatten utan att skadas. När den används tillsammans med vattenfast bläck, bör vattentätt papper faktiskt kunna överleva direkt exponering för vatten utan papper eller dess innehåll skadas eller ändras på något sätt. Några papper är gjord speciellt för att vara vattentät, papper som inte är avsedd att vara vattentät kan stoppas genom en av ett antal olika processer för att göra den vattentät eller åtminstone vattenavvisande. Denna typ av papper används ofta för sådana ändamål som förpackningar, förpackningar som ofta behöver för att överleva våta förhållanden. Denna speciella papper också är lämplig för kartor och guideböcker, så många personer använder dessa objekt utomhus och i öknen, när förhållandena kan ofta vara våta och obehagliga. Det är särskilt två metoder som oftast används för att göra vattentätt papper. Några vattentäta papper är tillverkade med tjocka, tätt bundna fibrer som hindrar vatten från mättar papper. Sådana fibrer hindra papper från försvagas, lösning, eller ändrar form. Ibland är beläggningar av olika formulär som används för att göra papper vattentätt. Papper kan lamineras med syntetiska material, såsom plast, som stöta bort vatten och förhindra att papperet skadas.

Vattentät förpackningspapper är särskilt viktigt, eftersom paketet innehåller ofta föremål som är känsliga för vattenskador. De flesta paket som måste transporteras från en plats till en annan är gjord av tjockt lager material, såsom papper, som kan avvärja eller absorbera en hel del vatten men är fortfarande funktionella. Vissa paket förpackas och levereras med glansiga material, liknande beläggningar placeras på några papper, att stöta bort vatten. Det är också viktigt att etiketter som används för förpackningar är tryckta på vattenfast papper. Om de trycktes inte vattentätt papper skulle det förstöras eller på annat sätt göras oläsliga om de utsätts för vatten.

Vattentätt papper används också av personer som behöver använder papper utomhus. Backpackers och vandrare använda kartor för att hitta var de är, kartorna behöver för att överleva några fukthalt. Människor i det militära uppskattar också hållbarheten hos vattentät papper, eftersom det kan användas i många olika miljöer. Kartor och viktiga meddelanden kan skickas på papper utan risk för skadelidande på grund av regn eller andra källor till fukt. Människor som arbetar på båtar eller i närheten av vattendrag använda vattentät papper för att minska risken för skador från stänk eller överspolning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.