Vad är ett tack-kort?

Medan många regler för etikett har kastats ut de senaste åren, har en konvention fortfarande för den väluppfostrade: "Tack-kort. Ett tack-kort eller notera är fortfarande förväntas när en person får en gåva eller annan ersättning som kan bli något utöver det vanliga. "Tack-kort eller anteckning anses obligatoriskt för par erkänner Bröllopspresenter, och för akademiker som behöver säga tack för alla de pengar som de får efter examen. Det låter givaren känner gåvan mottogs och uppskattad. Helst ett tack-kort skall vara skriven på födelsedagen och julklappar från släktingar än föräldrarna. Huruvida gåvan är en väsentlig post eller kontanter, ett tack-kort ska sändas omgående efter mottagandet av gåvan. Ett tack-kort är också lämpligt när någon har gjort en välgärning som kan vara ur vanliga, t. ex. när en släkting erbjuder sitt hem för en övernattning. Arbetssökande också skicka ett tack-kort efter att de har blivit intervjuad av en blivande arbetsgivare. Ett tack-kort eller anteckning inte behöver utarbeta. En person kan skicka ett tack-kort som har köpt ett kort i snabbköpet, om anteckning brevpapper, eller på ett tomt kort. Den tacksamhet som uttrycks i tack-kort är det viktiga. En del människor tvekar att skriva ett tack-kort, eftersom de "inte vet vad jag ska säga. " Det är lätt att övervinna-ett enkelt tack givaren för gåvan och uttrycker uppskattning för det. En lämplig tack kort meddelande kan gå så här: "Kära mormor. Tack så mycket för att ni ger mig halsduk och mössa till jul. De kommer att hjälpa till att hålla mig varm i vinter. Jag uppskattar din omtanke. Love, Johnny. " För en check:" Dear Aunt Tillie. Tack så mycket för $ 20 check på minagradering. Det kommer att hjälpa mig mot min handpenning för min bil på college. Jag uppskattar din omtanke. Tack igen. Love, John. "

Skribenten bör alltid tacka, berätta för givaren om hur gåvan ska användas och hur mycket det är uppskattat. En handgjord gåva bör alltid vara särskilt erkännas i thank you kort. "Att veta att du gjorde min halsduk och hatt gör dem väldigt speciella," till exempel.

Tacksamhet är kanske inte så ofta uttrycks som det brukade vara, så ett stort tack kort, även en kort en, kommer att uppskattas. Det är en regel om etikettsregler som förtjänar att leva vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.