Vad är en skjutbana?

en skjutbana är en speciellt utformad och anvisat utrymme att öva skytte gevär, hagelgevär, pistol eller båge. Tävlingsskyttar, idrottsmän och tjänstemän inom bekämpning är exempel på människor som får ofta en skjutbana. En skjutbana kan vara för allmänheten eller kan vara ett privat område bara för brottsbekämpning eller militär användning.

en skjutbana tillåter inte bara för målövning, men också för observation i omfattningar eller sevärdheter. Många jägare använder en skjutbana före jaktsäsongen för att finslipa sitt skytte och se deras gevär eller båge är i bästa skick. Brottsbekämpande myndigheter får besöka en skjutbana innan olika vapen kvalifikationsprovningar som krävs för fortsatt certifiering.

Utformningen av en skjutbana kan variera beroende på vilken typ av vapen som är tillåtna. Många skjutbanor ligger utomhus, medan andra kan vara inomhus. Det finns i allmänhet mål levereras, inställd på olika avstånd, men i vissa fall kan skyttar måste kunna erbjuda sina egna mål. En båge skjutvallen allmänhet inrättas annorlunda och separat från Gun varierar och många sätts upp som en kurs, som ger olika intervall och höjder som att skjuta. Det är oftast en avgift vid ett offentligt skjutbana och särskilda säkerhetsbestämmelser krävs. Det finns normalt områden där åskådarna kan lugnt titta skjutspel också. Innan du besöker en skjutbana, antingen som en skytt eller en åskådare, är det bäst att vara förberedd med skyddande örat beläggningar. Kontrollera även att din vapen är tillåten. Vissa skjutbanor tillåter inte halv-automatiskt vapen kan avfyras. För dem som aldrig varit på en skjutbana, är det också lämpligt att ta med någon som är bekant med området, regler och etikett.

en skjutbana är en idealisk plats för nya jägare och tävlingsskyttar att utveckla sina färdigheter och för veteran shooters att bättra på sitt syfte och kontroll. De är också idealiska för ansvarsfullt införa ungdomar till idrott för jakt och tävlingsskytte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.