Vad är en majoritet minoritet?

En majoritet minoritet är en demografisk grupp som har en numerär majoritet inom en region, även om det är i minoritet på annat håll. Ett av de bästa exemplen på en majoritet minoritet är latinos i Kalifornien, betraktade som en procent av USA: s befolkning, Latinos är i minoritet, men i Kalifornien, de är faktiskt i majoritet. Du kan också höra en majoritet minoritet kallat en minoritet majoritet, med skillnaden mellan de båda begreppen är främst stilistiska.

framväxten av en majoritet minoritet ofta lockar en hel del uppmärksamhet från pressen, politikerna och andra. En del människor känner sig hotade när de demografiska grupper som traditionellt har varit i minoritet upplever en befolkning ökar, med människor som är rädda för invandringen hävdar att uppkomsten av en minoritet hotar själva strukturen i kulturen. Andra människor välkomna framväxten av en majoritet minoritet, särskilt medlemmar av den demografiska gruppen med motiveringen att det ökar mångfalden, tillsammans med inriktning på de frågor som möter denna minoritetsgrupp.

Majoritet minoritet stater som Kalifornien är mycket intressant sociologiskt, för trots att den "minoritet" har kommit att dominera, är medlemmar i den demografiska gruppen fortfarande ofta behandlas som minoriteter. Den traditionella majoritet kan hålla ett oproportionerligt stort antal maktpositioner, i Kalifornien, till exempel politiker, administratörer och förtroendevalda är ofta vita och latinamerikaner utstå en hel del rasism i många samhällen. När medlemmar av en majoritet minoritet ordna, kan det ha kritiska sociala konsekvenser. I sydvästra USA, till exempel, är Latino omröstningen ett växande intresseområde bland politiker, med många politiker aktivt arbetar för att uppvakta den Latino omröstning, eftersom de inser att underlåta att göra detta skulle kunna kosta dem val. När en majoritet minoritet röster som ett block, kan det påverka starkt val och de frågor som behandlas i detta val, såsom invandring rättigheter och lagstiftning mot rasism.

Förutom Latino invandrare, har vissa delar av USA upplevde en tillströmning av asiatisk invandrare, liksom. Båda grupperna sätta unika kulturella traditioner och värderingar till sina samhällen, och väcka frågor, som även officiellt tryckt material bör fördelas på flera språk. För små samhällen kan en majoritet minoritet orsak budget problem, som samhället kan behöva anställa översättare och annan personal för att stödja behoven hos hela befolkningen, inte bara den tidigare majoriteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.