Vad är en liten svart bok?

Den "lilla svarta bok" är en term för en adressbok, och på enklaste sätt, kan det vara bara en liten bok där man håller viktig kontaktinformation om vänner, familj och bekanta affärer. Den lilla svarta boken oftare hänvisar till adressböcker som kan avslöja information om människors tidigare pojkvänner eller flickvänner, liksom potentiella datum för framtiden. Det är kopplat till romantik, dating, eller sexuella eskapader. Vidare innehåller ibland en "svart bok" namn och nummer på kända personer som har engagerat sig i viss olaglig verksamhet, som nedlåtande prostituerade eller tjänster eskort. Några rättsfall, liksom den Hollywood Madam, Heidi Fleiss, djupt oroade människor som hade stjärnstatus och förtecknats i sin lilla svarta bok.

huvudsak den lilla svarta boken inte behöver vara liten eller svart. Det kan vara en Rolodex, palm pilot, eller en adressbok i valfri färg. Den nyare Palm Pilots är förmodligen mest sannolikt att den lilla svarta boken i modern Dating /romans mening. Dessutom, de är bara praktisk, enkel platser att lagra kontaktinformation. Tidevarv faktiskt hålla en fysisk adress bok där posterna är skrivna för hand är snabbt bleknar, som lagrar information blir arbetet i små eller större datorer. Även en mobiltelefon med flera kapacitet kan den moderna lilla svarta bok, oavsett avsikt. med mobiltelefonerna som Apples iPhone? du inte bara ha ett slutförvar för adresser, namn och nummer. Du har också förmåga att e-posta eller ringa till någon på din lista direkt, helt enkelt genom att välja hans eller hennes namn. Detta påskyndar säkerligen upp processen att kontakta människor. Dessutom kan du använda några handhållna enheter för att komma inte bara adresser till människor, men också kartor till sina hem om du behöver riktningar. Det är ganska fantastiskt vad en liten instrument som detta kan åstadkomma.

Ändå kan vissa hålla en handskriven adressbok om de bara föredrar det gamla sättet att hålla adresser. Ofta boken bokstavsordning, så du skriver adresser i varje avsnitt. Några av de äldre stil lilla svarta böcker har löstagbara ark papper, som liknar en liten pärm. Du kan köpa mer papper ska du fylla upp ett helt alfabet sektion och behöver mer utrymme att lägga till ytterligare adresser.

Andra fortsätter en handskriven adressboken i den gamla stilen, eftersom de föredrar att hålla information privat, inte en sådan enkel sak att göra om du någon hacka in i din dator. Till skillnad från en dator i alla storlekar, kan du bränna en liten svart bok om du vill bli av fällande bevismaterial. Omvänt, när din bok har ett register över romantisk erövringar, kanske du har något behov av det igen om du är i en engagerad relation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.