Vad är en kemisk Cosh?

Kemisk cosh är en term som används främst av britterna. Till cosh någon betyder att banka dem i huvudet, vilket resulterade i den person som lugnande eller medvetslös. En kemiska cosh, då hänvisar till sederande personer med kemikalier eller mediciner. Termen används vanligen för att hänvisa till en situation där sedation är onödig, men det har också använts för att beskriva effekterna av Ritalin, eller andra liknande läkemedel, skrivs ut till barn med diagnosen Attention Deficit Disorder (ADD) eller Attention Deficit Hyperactivity Disorder ( ADHD).

Oftast används termen kemiska cosh används för att beteckna overmedicating äldre, och i vissa fall fångar, med starka antipsykotika. Vissa studier har genomförts för forskning detta problem eftersom det hänför sig till äldre dementa patienter som tar mediciner som haloperidol, risperidon och tioridazin. Resultaten tyder på att dessa läkemedel kan förskrivas inte så mycket för att behandla demens, utan snarare att fungera som ett lugnande medel-för att lugna eller lugna patienterna. Problemet med denna metod, enligt forskningen som släpptes 2007, är att många antipsykotiska läkemedel har exceptionellt stora biverkningar, inklusive en fördubbling av risken för stroke hos äldre. En annan studie, som genomfördes under tre år av professor Clive Ballard, upptäckt vissa realiteter som skapat stor oro i både sjukvården och befolkningen i stort. Till viss visade resultaten av studien att en kemikalie cosh praktiserades att avsiktligt förkorta livet för människor med demens. De som försvarar bruket av förskrivning av antipsykotiska läkemedel till dementa patienter hävdar att dessa läkemedel endast föreskrivs när det absolut behövs-för att hjälpa patienter som inte kan kontrolleras på annat sätt. Ballard studie om kemiska cosh i upp äldre frågor om den långsiktiga användningen av dessa läkemedel även för de som kanske verkligen behöver dem. Vissa hävdar att förskrivningen av dessa läkemedel är att likna vid en långsiktig form av dödshjälp.

Andra studier visar att vissa länder rutinmässigt stillsam sina fångar med kemiska cosh droger. Särskilt på grund av eventuella biverkningar av kemiska cosh droger, vissa kritiker anser att detta förfarande som en form av tortyr och benhårt hävdar att dessa metoder inte längre.

hänvisning till Ritalin andra ADD läkemedel som kemiska cosh droger görs oftast i nedsättande. Sådana uttalanden görs normalt för att uttrycka den inställning att detta är en praxis drugging övrigt friska barn i stillsam beteende bara för att de inte beter sig som "de flesta andra barn. "Visst finns det argument för och emot användandet av ADD och ADHD mediciner och vissa medicinska experter medge att dessa läkemedel kan i alltför stor utsträckning i vissa områden, kanske som en kemisk cosh och outnyttjad i andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.