Vad är en Wakizashi Sword?

Det japanska ordet Wakizashi bokstavligen betyder "sidoarm. " Den Wakizashi Svärdet är ett kort svärd med böjd klinga. Dess korta storlek gör det lättare för användning i terräng händer när svingar två vapen. Det var oftast används av samurajer i det feodala Japan, och först dök någonstans i fjortonde århundradet. var The Wakizashi svärd används vanligtvis i kombination med en längre blad, ofta en Katana , som betyder "långt svärd. " Termen för svingar två vapen i Japan är DAISHO, vilket betyder "lång och kort. "Wakizashi kan vara upp till 60 centimeter (24 inches) long. Varje blad kortare, när den används i stil med Wakizashi svärd, är en Wakizashi . Den kortare längden få bättre balans i regel svagare offhand. Det är inte en officiell längd som betecknar Wakizashi svärd. Dolkar och andra korta svärd kan alla betraktas Wakizashi. De styrande i feodala Japan försökt reglera användning och visning av DAISHO att folket kunde bära att höja statusen för samurajerna. Det fanns stora grupper av banditer som bröt lagarna och vem skulle ens ha Wakizashi lika långa till Katanas.

Wakizashi längre eller kortare än sina föreskrivna längd fick ett prefix. "O-" gavs till längre svärd och "Ko-" till kortare svärd, såsom Ko-Wakizashi . En habaki låg under fästet av Wakizashi svärd för att säkra det på plats medan skidan. Handtaget på den svärd skulle vara insvept i tyg för att absorbera svett och minskar halkrisken.

Wakizashi användes i strid som backup vapen, för dubbel svingar, för halshugger fiender, och för att begå rituellt självmord. Detta orsakade utlänningar att kalla det för "heder blad. "Ritual självmord, eller harakiri , är en av de mest framstående och respektabla gärningar någon kan begå i den traditionella japanska kulturen.

Samla huvuden från stupade fiender på slagfältet för troféer var vanligt i det feodala Japan. Kämpen måste hålla den kämpande offer huvudet på plats med ena handen och skära huvudet av med den andra. Den kortare blad på Wakizashi svärdet gjorde det mycket lättare att utföra. Den användes också för att spara bladet Katana att undvika onödiga skador.

Samurai skildes aldrig från sina Wakizashi svärd. När du matar in ett annat hem, skulle Katana måste ges till en tjänare för att minska misstanke, men samurajerna fick behålla den Wakizashi för personligt skydd. En Wakizashi bars från den tidpunkt då samurajen vaknade till i det ögonblick han gick till sängs, och då skulle han sova med den under kudden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.