Vad är en Torchiere lampa?

En torchiere lampa är en lång, smal golvlampa toppad med en omvänd skugga som styr ljuset mot taket. Det finns flera typer av torchiere lampor, allt från traditionell till modern design. Ordet "torchiere" är en variant av det franska ordet torchère , vilket innebär en hög kandelaber. Det hänger också samman med ordet torche , som är franska för fackla. Torchiere korrekt uttalas som tour-AKTIE eller Tour-hon-AIR.

Den torchiere Lampan har funnits under en ganska lång stund, med en ljusstake version gör ett framträdande i slutet 17th century France. Den första torchiere var ett enda ljus monterat på ett högt stativ. Designers insåg snart att lägga till två eller flera ljus väsentligt förbättrat lyskraft. Den enda stativ med många ljus erkändes som ett stort framsteg, men gjorde för många ljus det ursprungliga torchieres topp-tung och lätt att störta. Den elektriska torchiere gjorde sitt första framträdande i det sena 1800-talet då den användning av el i privata hem blev praktiskt. Tidig Golvlampor hade ofta en trä eller metall stativ, ofta mycket dekorerade med intrikata, svängda konstruktioner. Skuggan gjordes i frostat, ogenomskinliga eller målat glas att ge skydd mot direkt skenet från glödlampan. Idag, en vintage torchiere lampa i gott skick kan generera ett stort intresse med antika samlare. När du handlar för en torchiere lampa, de tillgängliga alternativen är stora. Moderna torchiere är bara en av många varianter på de grundläggande golvlampa. Retro mönster inkluderar baser och står med ytbehandlingar beskrivs som antik mässing, borstat guld eller stål patina. Modern stil kan beskrivas som borstad aluminium, platina eller rostfritt stål. Många av de moderna lampan står görs faktiskt av en extremt stark kåda som simulerar metall. En torchiere lampa kan kräva halogenlampor eller glödlampor fluorescerande, beroende på tillverkarens rekommendation. Montern kommer ofta ha en dimmer, eller en strömbrytare som styr enskilda glödlampor. Även lysrör kommer flimra när nedtonade på grund av sin konstruktion, kan halogenlampor nedtonad till önskad nivå. Det finns viss oro för brandfaran med halogenlampor, dock. Den inverterade skuggan av en torchiere golvlampa lämnar den varma lampan exponerade, så lampan måste hållas borta från brännbara material, t. ex. gardiner eller draperier.

p

Torchiere lampskärmar kan göras av alabaster, glas, plast harts, metall, eller akryl. De kan ha en Scalloped, färgat glas stil, eller ett marmorerat glasskål form, eller en geometrisk, prärien-stil form, eller ett futuristiskt utseende neonljus. Lampan kan även toppas av en simulerad fackla, harkening tillbaka till tidigt torchères för länge sedan Frankrike. Belysning butiker, varuhus och nätbutiker erbjuder hundratals stilar av torchiere lampa för att passa alla stil eller smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.