Vad är en Staring Contest?

En stirrande tävling är en tävling som kan beskrivas som en kamp om testamenten. För att spela detta spel, en person som stirrar in i en motståndares ögon och försöker överleva honom genom att inte titta bort. Detta pågår tills någon av motståndarna tittar bort eller på annat sätt breakes ögonkontakt. I vissa varianter av detta spel, slutar det också om någon motståndare blinkar. Denna variation av stirrande tävlingen höjer insatsen, vilket gör det nödvändigt för motståndarna att bekämpa inte bara psykologiska behov av att se vägen, men också den intensiva fysiska lusten att blinka. Det finns några andra varianter på stirrade tävlingen också. I de flesta varianter av spelet, liksom åtgärder leende, skrattande, rynkar pannan och göra ansikten är inte tillåtna. Prata, röra, blinkar och liknande åtgärder är också förbjudet. I andra länder kan dock motståndare utföra dessa åtgärder för att försöka få en kant på att vinna. Allting går så långt som insatser och röra beträffar, så länge ögonkontakt bibehålls.

Överraskande nog vissa personer tävlar i stirrar tävlingar mot husdjur, som katter och hundar, liksom andra djur. Djur tenderar att vara mycket svårare att besegra, eftersom många av dem kan gå utan att blinka, vilket beror på att vissa djur har flera ögonlock som är öppna. Det ger dem möjlighet att gå under en längre tid utan ser ut att blinka. Intressant, djur har troligen inte samma psykologiska problem med att upprätthålla kontakt med ögon som människor gör, såsom känsla sårbara, känslomässigt utsatta, eller generad. Såvitt människor är medvetna, de stirrar bara att etablera dominans eller antyda hot.

Staring tävlingar har länge varit populära bland barn, som ofta kollapsar in i fnitter. Men vuxna deltar ofta också, och många har nästan lika mycket svårt att undvika angrepp av fnitter. Å andra sidan har vissa vuxna improviserad stirra tävlingar som en form av hot. Till exempel kan man engagera sig i en stirrande tävling för att bevisa vem som är starkare eller mer maskulina, utan utövande av fysisk bekämpa.

Den stirrar tävlingen har även vunnit popularitet tv. Till exempel, sen några nätter talkshow värdar saktmod, leka med sina planerade gäster. Det finns även en nationell sammanslutning som officiellt styr stirra tävlingar. National Association of Staredown Professionals (NASP) grundades 1998 av Ernie Armstrong. Organisationen arbetar för att skapa och standardisera reglerna för stirrade tävlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.