Vad är en Sprinkler Valve?

Landscaping, om underhålls på rätt sätt, kan ge ett betydande positiv skillnad i utseende på en gård och marknadsvärdet av ett hem. Ett sprinklersystem är ofta ingår när ett varv är anlagd, att säkerställa tillräcklig bevattning av gräsmattor och andra växter. En sprinkler ventil är en mekanism som styr flödet av vatten i ett sprinklersystem. Dessa ventiler kan manövreras manuellt eller genom en tidtagningsanordning.

Moderna sprinkler ventiler styrs av en elektrisk apparat som kallas solenoid . Denna enhet öppnar och stänger vägen för vattnet att passera genom ventilen. Det sprinkler Ventilen har två ledningar anslutna till det: inlopp och utlopp. Inloppets tar vatten från hushåll tillgång till ventilen. Viken slutar i mitten av ventilen med en propp kallas membran , em som hålls på plats med en stång och en fjäder som är anslutna till toppen av ventilhuset. när spolen är aktiverad, gör det luft inuti ventilen att fly. Utan detta tryck inne i ventilen, höjer diafragman upp och låter vattnet flöda in i vägguttaget och ut i sprinklersystem. När spolen aktiveras i den andra riktningen, händer det motsatta, och mellangärde sänker tillbaka ner på en packning, stänga sprinklern ventilen. Det är möjligt för en sprinkler ventil att misslyckas under normal drift, även om den är ny. Om den inte nära, är det nästan alltid att något har fastnat i den. Sandkorn kan små stenar, kvistar, och även insekter orsakar fel på en ventil. Enkelt att öppna ventilen och ta bort hinder oftast löser problemet. När ventilen har rengjorts, inloppets fram till ventilen bör rengöras ut genom att låta vattnet rinna igenom en eller två minuter. Det är också klokt att installera ett filter uppströms från ventilen för att förebygga framtida problem, särskilt om det har uppstått mer än en gång. Kostnaden för att ständigt reparera eller byta ventiler är högre än kostnaden för ett filter.

När en sprinkler ventil inte öppnas, beror det troligen på ett fel i spolen eller i ledningar som leder till det. Den enda lösningen för detta är att ersätta magnetventil eller ledningarna om detta. Magnetventiler är notoriskt svårt om inte omöjligt att på lämpligt sätt reparera, så utbyte är det bästa sättet att gå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.