Vad är en Snuttefilt?

En Snuttefilt är något som skingrar en känsla av ångest. Begreppet används ofta bokstavligen, för att hänvisa till filtar och andra föremål som medförs av små barn, och även i en metaforisk bemärkelse, som i "Mitt schema är lik min Snuttefilt: jag alltid vet vad som händer. " Många psykologiska studier har fokuserade på användning av säkerhetsprodukter filtar av små barn, och många av dessa studier tyder på att säkerheten filtar har positiva effekter för barnen i deras utveckling.

Säkerhet filtar är nära släkt med komfort föremål, föremål som ger komfort och befrielse från stress. Uppstoppade djur är en vanlig form av komfort objekt, även barn kan bli knutna till varje rad saker, från husdjur till träskedar. I många fall kan en Snuttefilt eller bekvämlighet objekt blir ett övergångsobjekt, ett objekt som bidrar till att ersätta och barnet Bond, uppmuntra ett barn att bli mer självständiga och självsäkra. Det finns en stort antal slang och smeknamn för säkerhet filtar, liksom blanky, Banky, wubby, och så vidare. Begreppet Snuttefilt populariserades i stor utsträckning i den berömda Jordnötter tecknad serie, där en av personerna bär en säkerhet filt. I Jordnötter är Snuttefilt mer än bara en tröstande föremål för dess ägare, Linus von Pelt: den också har ett sinne och arten av dess egna, ibland stiger upp för att försvara Linus.

Studier på komfort objekt har visat att med en komfort föremål eller Snuttefilt kan hjälpa ett barn att anpassa sig till en ny eller stressande situation, vilket är en anledning till varför barn psykologer och andra personer som arbetar med barn ofta hålla uppstoppade djur och leksaker runt . Att kunna hålla fast vid en Snuttefilt kan hjälpa ett barn känner sig mindre upprörd när hans eller hennes föräldrar inte är med, och vissa studier visar på att en Snuttefilt också kan främja lärandet.

Cirka 60% av barnen ha någon form av säkerhet filt i ett tidigt utvecklingsskede, vilket tyder på att detta beteende är helt normalt, och många psykologer menar att det medför ett Snuttefilt är också fördelaktigt. Dessa objekt kan uppmuntra barnen att vara mer oberoende och äventyrlig, samtidigt som man främjar en hälsosam uppluckring av bindningen mellan förälder och barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.