Vad är en Shotgun äktenskap?

ett hagelgevär äktenskap är en informell fras myntades i Amerika som vanligen hänvisar till ett äktenskap tvingas äga rum när en kvinna blir gravid utom äktenskapet. Barnets far är tvungen att gifta sig med henne, så hon inte kommer att föda utan stöd av en man. Äktenskapet i allmänhet är att garantera kvinnans och barnets finansiell stabilitet. Inga skjutvapen normalt är involverade i ett hagelgevär äktenskap, som också ofta kallas ett hagelgevär bröllop. Geväret hänvisning tros ha börjat på 1700-talet eller 1800-talet då fäder och bröder av den gravida kvinnan förmodligen används skjutvapen för att tvinga de misstänkta pappa att gifta sig med henne. Det är ryktet att de bestörta och arga män ofta följde mannen till altaret med kanoner pekade på honom för att han uppfyller. Det var inte bara shotgun bröllop trodde att straffa de inblandade manlig för sitt opassande beteende, de ansågs nödvändiga för att ge barn med två föräldrar. Det ansågs tidigare vara ett lämpligt sätt att förhindra att så kallade oäkta barn. Många gånger skulle mamman dölja graviditeten för att undvika att bli utstött. Som samhälleliga normer förändras, blev shotgun bröllop mindre frekventa. Inte nog med att det är praxis att lösa problem med gevär generellt faller i onåd, ekonomiskt stöd i form av statligt stöd blev tillgängliga för ensamstående mödrar. Preventivmedel och abort som också fler alternativ. Single moderskap blev accepterad rättvist, och mödrar utan män blev vanlig.

Även hagelgevär äktenskap kallades ett sådant främst i USA, tog andra länder upp på frasen och koncept. Den japanska termen dekichatta kekkon är slang för ett äktenskap som dikteras av en olyckshändelse graviditeten, men infördes inte förrän i slutet av 1990-talet. Den lösa översättning av uttrycket betyder, "det är redan hänt äktenskap" eller "Oj äktenskap. " När en mycket allvarlig handling av vedergällning mot en man med otur, dåligt omdöme eller både och, termen shotgun äktenskap eller shotgun bröllop används ofta på skämt på film eller i tv-serier. Till exempel användes den japanska termen för Shotgun äktenskap som namnet på en populär komediserie där, och den populära amerikanska tv-komedin "The Office" hänvisade till den praxis.

Under senare år har termen använts i media med hänvisning till ett helt annat scenario. Om en situation eller ett beslut påtvingas någon med hot om allvarliga återverkningar för underlåtenhet att följa, är den term som används som en metafor. Till exempel kan man höra, "Han röstade för folkomröstningen, men baserat på hans tidigare Omröstningsresultat verkar han föll offer för ett hagelgevär äktenskap. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.