Vad är en SVEPNING?

En SVEPNING är en bit tyg som används för att svepa ett lik för begravning. Historiskt kan slingrande blad användas ensamma, eller parade med kistor, beroende på kulturella värderingar och sociala klass till den avlidne. Eftersom slingrande lakan är så nära förknippad med döden, verkar de ofta som ikoniska bilder i poesi och berättelser som referens eller möta döden. Du kan också höra en slingrande blad kallas en svepning.

För att förbereda ett organ för nedgrävning på en slingrande blad, de överlevande från den avlidne skulle klä av sig i kroppen, tvätta den och sedan slå in den i flera varv på slingrande blad. I vissa kulturer, kan kroppen vara smorda eller målas före begravning, och artefakter kan uppdragen till SVEPNING att åtfölja de döda till livet efter detta. Beroende på tradition, kan kroppen därefter grävs ned eller läggas i en kista av trä för begravning.

Historiskt kläder var mycket dyr, varför användning av en slingrande blad får familjemedlemmarna att behålla kläderna på avlidna, snarare än att bara låta dem ruttna. Smycken kan dras in, eller lämnas med de döda, beroende på de smycken i fråga och önskemål den avlidnes. Efter att ha svept i en slingrande blad, skulle kroppen ta ett amorft, utsikterna form, på grund av flera lager av begagnade tyg.

Traditionellt naturliga fibrer såsom linne, bomull eller silke används för slingrande blad, och typiskt dessa fibrer kvar oblekt. Historiskt, naturligtvis, skulle syntetiska fibrer inte varit tillgänglig, men naturliga fibrer fortsätta att användas i kulturer som använder slingrande blad, eftersom de bryts ned lättare. Den slingrande blad kan lämnas slätt, eller dekorerad med broderier, vissa kulturer ingår slingrande ark i trousseaux nya brudar, vilket tyder på att bruden är redo för varje fas i livet.

Människor som främjar fysisk begravning ofta vill använda slingrande blad, att låta sina döda att återvända till jorden snabbare. Winding ark kan också användas vid kremeringar, särskilt i kulturer som Indien, där utomhus kremeringar är fortfarande vanliga. I en naturlig begravning, är att kroppen inte balsamerade, och det är allmänt begravd inom en till två dagar, av skäl som denna wiseGEEK författare hoppas inte behöver preciseras. Lagren av SVEPNING kan varvas med blommor, brev, fotografier och andra föremål av symboliskt värde för de döda och de överlevande. Den slingrande blad kan också sys stängd, vilket gör det lättare att transportera kroppen till begravningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.