Vad är en Moonshine Still?

En hembränt är fortfarande en apparat avsedd att skapa en hemmagjord mash whiskey kallas "hembränt". En hembränt får fortfarande sitt namn från nödvändigheten att köra destillering verksamhet i skydd av mörkret, helst när månen är full. Den svala nattluften hjälper också till med destillation, så ånga omvandlas tillbaka till flytande form. Det finns många olika design variationer på grundläggande månskenet fortfarande, men i huvudsak är det en stor koppar potten med en stram lock och en smal konisk utlopp på toppen. Detta utlopp leder ångorna genom en spiral längd av kopparrör och slutligen i en behållare för lagring.

Eftersom produktionen av alkohol utan tillstånd är olagligt, fortfarande en hembränt skulle vanligen vara dold djupt inne i en bergig region. Helst fortfarande hembränt skulle sättas upp i närheten av en rinnande bäck, som skulle fungera som en primitiv kylare för koppar. Den Moonshiner skulle först blanda ihop en suspension av majsmjöl, socker, vatten och jäst i en stor container, sedan överföra blandningen till hembränt fortfarande själv. Efter några dagars jäsning, skulle denna "corn mosa" förvärva en tydlig lukt, vilket är ytterligare ett skäl till varför en hembränt fortfarande är i allmänhet inrättas i isolerade platser.

När säden mäsk har haft tid att jäsa, värme läggs till längst ned på hembränt ännu. Detta kan vara en gasbrännare eller ved, men det måste kunna kontrolleras. Säden mäsken försiktigt upphettas till den grad att förånga, omkring 173 grader Fahrenheit (ca 78 grader Celsius). Mäsken är aldrig tänkt att nå kokpunkten när som helst. Ångorna från mäsken dras in i smala kon på toppen av hembränt fortfarande och slutligen genom den ihoprullade koppar. Slangen skulle kunna ingå i en andra kruka eller stå under rinnande vatten i en närliggande bäck. Den destilleras vätskan som så småningom droppar från slutet av koppar ringlande är ren sprit eller hembränt. Det är vanligtvis förvaras i lera krus eller Mason burkar konservering efter produktionen, därefter säljs illegalt i bootleggers. En Moonshiner får egen månskenet fortfarande och skapar produkten, men han ofta det är upp till andra att sälja den eller förvara den. En kvalitet hembränt fortfarande kan kosta hundratals eller tusentals dollar att göra, så moonshiners ofta gå mycket långt för att dölja sin verksamhet från regeringstjänstemän och andra moonshiners.

Det är lagligt att äga en månsken fortfarande, men olagligt att tillverka och sälja alkohol utan en riktig licens. Många ölbryggning entusiaster använda en högteknologisk version av en hembränt fortfarande att producera andra destillerade drycker för eget bruk. Innan du investerar i ett hem destilleri system, dock lönar det sig att känna de lokala lagarna om framställning av alkoholhaltiga drycker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.